Подробности за мелето в Баничан, боя станал заради

След меллето в кръчмата  в Баничан  полицаи  претърсват коли и къщи  на  заподозрените , скандалът изригнал заради барабанче което не отстъпила компанията от Баничан на празнуващите от Господинци

В гоцеделчевските села Господинци и Баничан продължава полицейското разследване след великденското меле  от миналата нощ  когато две компании от двете села празнували имен ден и Великден в кръчмата „ Руската чешма“  в Баничан .На групата от Господинци се претърсват коли и домове за откриване на бухалката с която са бити мъжете от Баничан .

Според запознати от ареста в Разлог  тази сутрин са освободени двамата задържани младежи от Господинци Велко Полимеров  на 29 години който е празнувал с приятели  именният си ден ,и 25 годишният Борислав Цанков .

И  на двамата  са повдигнати обвинения  за нанасяне на различни по вид телесни повреди на мъжете от другата компания от Баничан като единият от тях е транспортиран в софийската болница „Токуда „ с опасност за живота .  Запознати коментираха ,че искрата на скандала пламнала  веднага  щом младежите от Господинци влезли в заведението и направили поръчката .Именяка Велко Полимеров и приятелите му поискали  музиканта с барабанчето срещу заплащане да посвири и на тяхната маса  но групата от Баничан която била  по напред с алкохола  се възпротивила и не пуснала на масата  на именяка от Господинци атрактивното барабанче с музиканта . Така двете компании се нахванали и излезли да се бият извън заведението . Кой пръв е посегнал и какви обиди  са си разменили празнуващите от двете компании   за да се стигне до жестокото меле все още  се изяснява от следователите и полицаите които разследват случая . По голямата част от групата младежи от Господинци работят в строителството в Пловдив и за празниците са се прибрали в селото си . Местните от Господинци разказват че не ги познават като скандални  младежи и побойници . Те първо се събрали да празнуват именният ден на Велко Полимеров в магазина срещу кметството в селото и тъкмо изпили по едно питие разбрали че магазина затваря в 22 часа и решили да се преместят да празнуват в кръчмата „Руската чешма“ в Баничан където се случил и неприятният инцидент .

 

Както писа Топ Преса, на първия ден на Великден около 01:17 часа на тел.112 е получен сигнал за физическа саморазправа в питейно заведение в Баничан.

От пристигналите на място полицейски служители е установено, че участници в инцидента са четирима мъже от Баничан и петима младежи от Господинци. Тримата мъже  от Баничан ,на 42, 28 и 34 години в следствие на избухналия скандал който продължил с бой  са пострадали с контузни рани на главите и след извършен медицински преглед  още същата вечер са освободени за домашно лечение.

40-годишен мъж от Баничан пък е транспортиран за лечение в софийската болница “Токуда“ с опасност за живота.

Със заповед за задържане до 24 часа  бяха задържани  Борислав Цанков  на 25г. И именяка  Велко Полимеров от Господинци. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене