Свържете се с нас

Uncategorized

Десетки облагородени пространства в Благоевград по инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“

Публикувано

на

Десетки са облагородените пространства по инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“. По искане на жители на областния център, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да бъдат засадени дръвчета на различни места в града. Поставени са и десетки нови пейки, в кварталите и централна градска част, отново по искане на жители.

Сред местата, които са обхванати са покритото дере на ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Менча Кърничева“, „Илинден“ „Катина и Янко Хайдукови“ „Еленово“ , квартал „Вароша“ и др.

Част от засадените дървесни видове, на различни места в гарда, са бяла бреза, червен дъб, чинар и червена слива.

Предстои да бъдат облагородени още пространства по инициативата „Ти предложи! Кмете направи!“.

В момента тече подготовка по изграждане на детски площадки в общината, отново по предложения на граждани.

В рамките на кампанията постъпиха над 100 предложения, като всички, които отговарят на критериите, ще бъдат реализирани.

коментара

Реклама
loading...

Uncategorized

24 часа без алкохол в община Хаджидимово в изборният ден 26-ти Май

Публикувано

на

Кмета на община Хаджидимово , Людмил Терзиев с нарочна заповед  забрани  продажбата на алкохолни напитки в заведенията за обществено хранене  и употребата на алкохол на обществени места от 00,00 часа на 26.05. до 24,00часа на същият ден  който е обявен провеждане на  изборите за членове на Европейския парламент от Република България.

Освен  това заповедта на кмета Людмил Терзиев гласи , че в изборния ден са забранени всякакви масови прояви ,създаващи  предпоставка за нарушаване на общественият ред . Денят на забраните е 26.05 2019 год.  и са на основание чл.44, ал.2 отЗМСМ.

коментара

Продължете с четенето

Uncategorized

Корнелия Нинова: Предложението на турския посланик да се изучава задължително турски език е неприемливо и опит за чужда намеса във вътрешните ни работи

Публикувано

на

„Днес в Кърджали турският посланик е предложил в България да се изучава задължително турски език. Това е абсолютно неприемливо и е поредният опит за чужда намеса във вътрешните работи на България“. Това написа преди минути лидерът на БПС Корнелия Нинова. Думите й бяха по повод предложението на турския посланик Хасан Улусой, който призова българското правителство да въведе задължително изучаване на турски език, включително и за българите, тъй като това щяло да гарантира още по-големи инвестиции у нас от комшиите.

Ето какво още каза Нинова по темата:

„Днес честваме делото на Кирил и Методий, азбуката, езика си и приноса ни към другите славянски народи. Дълбок поклон пред Светите братя. Над тези букви се потяхме в Класическата гимназия. Не беше лесно за 14-годишни деца да глаголим на старобългарски, старогръцки и латински. Но беше прекрасно време на сериозно учене и истински приятелства. И наученото, и приятелите пазя до днес. Пазя и дълбоко уважение към моите учители. Те ни научиха да бъдем любопитни, четящи и свободни хора. Поздравявам всички класици с патронния празник на Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Призовавам всички българи да пазим езика, културата и българщината“.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ