Свържете се с нас

ВМРО

Ангел Джамбазки: За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца

Публикувано

на

Ангел Джамбазки е категоричен, че Европа трябва да е на Отечествата. Това означава България да участва в процесите, които ни засягат, и даде пример с Пакета „Мобилност“ на Макрон.

Уж сядаме да преговаряме, уж всички разбират, че се засяга интересът на държава с над 130 млн. население и го налагат силово, и то за три гласа. Това не е Европейският парламент, който трябва да уважава интересите на всички останали държави. Това е диктат на шепа лобисти, които могат да се изброят на едната ни ръка. Това са Германия, Франция, Австрия и донякъде Италия. Те налагат на всички останали битката „ядро-периферия“.

Това каза за русенската телевизия „Кис13“евродепутатът и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

В следващия ЕП предстои и битка за защита на българския интерес и по въпроса за миграцията, заяви Джамбазки.

Знаете, че за съжаление тази тема стои за водещия кандидат г-н Тимерманс и той не стои на наша страна. Той настоява за повече миграция, той твърди, че не сме приели достатъчно хора от Африка, от Азия и настоява за още. Още означава милиони, десетки милиони. Около 70 милиона човека в момента са вътрешно разселените лица в държавите от африканския континент, каза евродепутатът.

Битката ще бъде за отстояване на традиционните християнски ценности. За нас семейството се състои от мъж, жена и техните деца. И това е! Край. Точка по въпроса. Ние казваме, че трябва да спрат с опитите да променят нашите традиции. Те са такива, каквито са ги запазили, съхранили нашите прадеди. Те са в народната музика, в шевицата, в носията. Нашите християнски корени и ценности си ги харесваме и казваме, че не желаем никой да идва и да ги променя, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

С подкрепата на Ангел Джамбазки в Русе се проведе концерт на Илия Луков и инициативата да се хванем на хорото, в която се включиха над 3 хиляди души.

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки подкара комбайна!?

Публикувано

на

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки подкара комбайна в нивите на врачанското село Манастирище. Представителят на ЕП беше във врачанското село заради откриване на жътвената кампания, видя репортер на „Конкурент“.

Кметът на селото Георги Георгиев посрещна още куп важни гости, сред които заместник-председателят на 43-ото Народно събрание Явор Хайтов, заместник областният управител на Враца Робертино Маринов , организаторът на ВМРО за Северозапада Марин Цветков и организационният секретар на ЗНС Хранимир Генчев.

Преди Джамбазки да навлезе в нивата беше извършен традиционен ритуал на зажънване, изпълнен от местни самодейци. Представители на читалищата от Михайлово и Манастирище веселят гостите, а за настроението им се погрижи Бутанската духова музика.

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

Ангел Джамбазки: За пореден път ЕС пренебрегна собствените си правила и задушава всеки опит за опозиция и различно мнение

Публикувано

на

Пакетът за ръководните постове в ЕС е поредният пример за лицемерие. Държавите от Централна и Източна Европа бяха пренебрегнати отново. За пореден път Европейският съюз пренебрегна собствените си правила и задушава всеки опит за опозиция и различно мнение.

Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки на заседание на Европейския съвет.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми г-н Туск,

Уважаеми г-н Шевчович,

Моята критика е към Вас. Пакетът, който предлагате, е резултат не на политика, а на нечистоплътен, непочтен пазарлък и сделка без принципи и без открити лица. Вие, уважаеми, излъгахте своите избиратели, издигнахте водещи кандидати, които после не подкрепихте. Нарушихте собствените си правила. Това не е демокрация, уважаеми, това е подмяна. Във Вашата сделка липсват Централна и Източна Европа и това също е позорно.

Искам сега да се обърна и към Вас, колеги. Всички Вие сте против тази сделка, но всички вчера гласувахте за нея. Кого лъжете в случая – себе си или своите избиратели? Когато не Ви харесва сделката, правите нещо много просто – издигате си г-н Вебер (съпредседател на комисията) и си гласувате за него или г-н Тимерманс и си гласувате за него. Но Вие не го правите. Вие тук сте против, но иначе гласувате за сделката. Това е подмяна и това е позор. Още нещо – Вие всички говорите за правила, но нито един не спази времето. Говорите за права на жените, но когато една дама в залата изрази мнение, което не Ви харесва, Вие ѝ пречите да говори. Къде тук е истината? Може да не сте съгласни с това мнение, но поне го уважавайте. Затова преди малко говорихте за демокрация, а вчера се обединихте цялата дъга – от крайно леви, до християндемократи, и попречихте да бъдат демократично избрани заместник-председатели от ЕКР и „Идентичност и демокрация“.

Това ли е демокрацията? Не, не е. Когато не Ви се харесва нечие мнение, Вие не го приемате или го заглушавате.

И последно нещо – „Одата на радостта“ е прекрасно класическо изпълнение, но аз имам свой химн – българският „Мила Родино“, и ставам само на него. Благодаря за вниманието.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ