Къде боядисаха над 150 яйца благотворително?

Масово боядисване на великденски яйца направиха благотворително в Крупник. Талантливите деца от СУ“Св.св.Кирил и Методий“ с. Крупник днес в двора на училището боядисаха над 150 яйца. Около работните маси се струпаха в креативна надпревара учениците, подпомагани от своите класни ръководители, учители и присъстващите на празника родители.

Всяко дете се стараеше негово яйчице да бъде най-хубаво изпъстрено. Инициативата точно на Велики четвъртък е част от общата кауза в Симитли „Пролет за Станислав“, която събира парите, за да направи възможна надеждата на Станислав, на 20 години да стъпи на краката си за първи път в живота му.

Празничен дух, желание за изява и проявена почит към християнските традиции и добродетели съпътстваха инициативата.

Утре (петък) от 10.30ч.в центъра на селото учениците ще подредят Великденски базар, който е част от каузата “ Пролет за Станислав“.

Станислав Ильовски е 24-годишен, заболяването му е, на разбираем език за всеки, увреждане на крайниците, което увреждане не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиника –WV Hospital в Турция, Истанбул е направено първото вливане на стволови клетки на Станислав. Това му дава изключителен шанс за значително подобрение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене