Свържете се с нас

Таблоид

Злато край селото на Бербатов!

Публикувано

на

Златно находище в река Мелнишка са разкрили поройните дъждове от послед­ните дни. Този упо­рит слух се разнася през последните дни в петричкото село Марикостиново.

В населеното място, къ­дето са минавали летата на футболиста Димитър Бер­батов, темата със златната жилка е номер 1. Огромните количества дъжд, които се изсипаха миналата седми­ца, сериозно са повишили нивото на реката. След отти­чането на води­те се е разкрила златна жилка в близост до бал­неосанаториу­ма.

Местните старци, които са известни като селския парламент, разказват, че на златото се е натъкнала мистериозна туристка. Же­ната се припичала на един от бреговете на р. Мелниш­ка, когато решила да влезе във водата и да се разхлади. Когато се върнала на брега, тялото й било полепнало със златни парченца. Мястото е популярна дестинация за летуващи, тъй като е плитко, а често реката е бистра и подхо­дяща за плуване. По-въз­растни­те хора от Марикостиново с половин уста при­знават, че за злат­ните находища в района се знае от десетилетия, но не казват дали някой някога е успял да събере прашинки от благородния метал.

„Не знам да има злато край селото, но мога да раз­говарям с възрастните хора от Марикостиново – те знаят всичко. Учудвам се на таки­ва новини. Единственото, което искам, е да не идват иманяри. Нямаме нужда от тях да се събират тук и да ни разкопават района. Ако нау­ча за златни жилки, със си­гурност ще ви кажа“, обясни Гергана Тодорова, кметица на Марикостиново. Тя звуче­ше изненадана, че подобно съкровище може да се крие край селото на Димитър Бербатов.

Новината за появата на злато след дъждовете раз­вълнува Пиринско и вероят­но вече са се по­явили ен­тусиасти, които са готови с кирки и сита да копаят край ре­ката, за да станат мили­онери за секунди. През по­следните години у нас се за­сили ин­тересът на иманя­рите към мистични заровени съкровища на бъл­гарски войводи. Най-леген­дарно е златното съкровище на Вълчан войвода, което до ден днешен не е открито.

 

6 Г. ЗАТВОР, АКО КОПАЕШ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ

До 6 години зад решетки­те и 20 000 лева предвижда Наказателният кодекс за хора, които извършват до­бив на подземни богатства без предоставена концесия. Затворът може да нарасне с още две години и санкцията да скочи до 50 000 лева, ако престъплението е в големи размери. Ако някой бъде за­ловен със злато или други благородни метали и няма разрешение за тях, те се от­немат в полза на държавата, гласи още Наказателният кодекс.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Новини

ЗАГАДКА! На коя банка е този банкомат?!

Публикувано

на

Получихме десетки сигнали от читатели  в редакцията на Топ Преса с питането „На коя банка е този банкомат?!“ Загадка с повишена трудност… Мястото е ул. „Яне Сандански“ в Благоевград. Както се вижда от снимката, има реклами на две банки – Банка Пиреос и Пощенска банка. Има ли някаква уловка? Питат наши читатели. Едва ли.  Просто…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВНО В ТОП ПРЕСА! 70-годишния самотник от Гайтаниново, прави по 12 обиколки с тичане на стадиона в Гоце Делчев!

Публикувано

на

70 годишния  самотник от Гайтаниново  Лазар Кюлюмов , прави по 12 обиколки с тичане  на стадиона в Гоце Делчев , дори се наема да играе в „Пирин „-ляво крило с договор 270 лева на месец

Атракцията на  селата от община Хаджидивово , самотника Лазар Кюлюмов  от Гайтаниново ,с прякор „Войнов“ , кръстен на бивш футболист от ФК“Левски“ въпреки 70 –те си години е в страхотна  физическа форма .

70 годишният мъж  с тичане прави по 12 обиколки на градския стадион в Гоце Делчев  като само едната е  400 метра.

В  шеговито интервю направено на пазара в Гоце Делчев от наш читател, Лазар заявява  дори готовност да играе за „Пирин“ Гоце Делчев – ляво крило и условие  за договор поне за 2-3 години и заплата от 270 лева . Такава била пенсията която получавал самотника след пенсионирането си като дърводелец в бившият гоцеделчевски „Промкомбинат“.

За да приеме офертата  атрактивния „Войнов“ бил готов да  се  раздели с брадата си  и  за разреши да бъде подстриган .

„ Изобщо не е луд бай Лазар Кюлюмов , напротив е много по умен  от много хора с високо самочувствие но без покритие, жалкото е ,че се е изоставил , сам е и никой не се грижи за него но той не се оставя „  коментират  търговци на  пазара  които дават на самотника по някой лев в пазарните дни и го черпят за да им разказва интересни лакардии от живота си.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ