Свържете се с нас

Таблоид

БРАВО! Режисьор с дълбоки неврокопски корени донесе огромен международен успех за България!

Публикувано

на

Огромен междунаро­ден успех за България бе даден на български ки­нооператор. Той обаче е свързан с Гоце Делчев ин­директно за снимките на филма.

Награденият оператор на игралния филм „Ага“ е Калоян Божилов. Наградата идва от един от ней-прес­тижните фестивали на кино­то в Москва. Наградата е за най-добри снимки. Филмът е сниман в най-студения ра­йон на планетата – Якутия – на 35 градуса под нулата.

Филмът „Ага“ има над три­десет награди на междуна­родни фестивали, а поредно­то признание за оператора е поредната.

„Ага“ е български игрален филм на режисьора Мил­ко Лазаров, който е от Гоце Делчев. Филмът прави де­бюта си на фестивала в Бер­нинале пред 2018 година. Междувременно филмът пе­чели и наградата за най-до­бър филм на 40-я Междуна­роден фестивал в Кайро.

„Ага“ е копродукция, в коя­то участ­ват още Германия и Фран­ция. За негледали­те филма трябва да споменем, че Ага не е използва­но като турска тит­ла, а име на жена, като ударението пада на първата гласна.

През миналия януари филмът закри меж­дународния филмов фести­вал в Берлин, след това с него бе открит 22-ь София филм фест, а през октомври миналата година спечели го­лямата награда на кинофес­тивала „Златната роза“.

Режисьорът на филма Милко Лазаров е с дълбоки неврокопски корени. Дядо му Игнат беше един от най-добрите шивачи в Гоце Делчев. Двамата с по-голе­мия му брат – Костадин уче­ха във Второ ос­новно училище в Гоце Делчев. При трудното време на социализма обаче семейство им успя да се пре­мести да живее в София, където та­лантът на Милко се разви в режи­сурата.

Милко Лазаров в момента е преподавател в кинофакултета на НАТФИЗ – „Експериментално кино и инсцениза­ция“. Прави докто­рантура. Продуцент и режисьор е на те­левизионни преда­вания и документал­ни филми. Предстои тръгването на ново предаване по Канал 1, на което той също е продуцент. Спечели и проект за нов доку­ментален филм, кой­то ще се занимава с „войната“ пушачи – непушачи. Проду­цент е на сериозния и стилен документа­лен филм „Неудобният д-р Кръстев“. Професионалната и приятелска общност, към която принадлежи, форми­ра „СТУДИО 42“, в което ос­вен Милко влизат Димитър Стоянович, Иван Стоянович, Лъчезар Аврамов, Христо Живков. Освен здравото си, без да е натрапчиво обаче, присъствие в киното и теле­визията, в живота, както се казва, той е просто един при­ятен за общуване, интели­гентен и красив млад мъж, казващ откровено мнението си както за лошите, така и за хубавите неща, когото няма как да не забележиш. И с ко­гото със сигурност има как­во да си кажеш.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Новини

ЗАГАДКА! На коя банка е този банкомат?!

Публикувано

на

Получихме десетки сигнали от читатели  в редакцията на Топ Преса с питането „На коя банка е този банкомат?!“ Загадка с повишена трудност… Мястото е ул. „Яне Сандански“ в Благоевград. Както се вижда от снимката, има реклами на две банки – Банка Пиреос и Пощенска банка. Има ли някаква уловка? Питат наши читатели. Едва ли.  Просто…

Целият материал четете в печатното издание на Топ Преса!

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

ЕКСКЛУЗИВНО В ТОП ПРЕСА! 70-годишния самотник от Гайтаниново, прави по 12 обиколки с тичане на стадиона в Гоце Делчев!

Публикувано

на

70 годишния  самотник от Гайтаниново  Лазар Кюлюмов , прави по 12 обиколки с тичане  на стадиона в Гоце Делчев , дори се наема да играе в „Пирин „-ляво крило с договор 270 лева на месец

Атракцията на  селата от община Хаджидивово , самотника Лазар Кюлюмов  от Гайтаниново ,с прякор „Войнов“ , кръстен на бивш футболист от ФК“Левски“ въпреки 70 –те си години е в страхотна  физическа форма .

70 годишният мъж  с тичане прави по 12 обиколки на градския стадион в Гоце Делчев  като само едната е  400 метра.

В  шеговито интервю направено на пазара в Гоце Делчев от наш читател, Лазар заявява  дори готовност да играе за „Пирин“ Гоце Делчев – ляво крило и условие  за договор поне за 2-3 години и заплата от 270 лева . Такава била пенсията която получавал самотника след пенсионирането си като дърводелец в бившият гоцеделчевски „Промкомбинат“.

За да приеме офертата  атрактивния „Войнов“ бил готов да  се  раздели с брадата си  и  за разреши да бъде подстриган .

„ Изобщо не е луд бай Лазар Кюлюмов , напротив е много по умен  от много хора с високо самочувствие но без покритие, жалкото е ,че се е изоставил , сам е и никой не се грижи за него но той не се оставя „  коментират  търговци на  пазара  които дават на самотника по някой лев в пазарните дни и го черпят за да им разказва интересни лакардии от живота си.

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ