Свържете се с нас

Таблоид

Арестуван даяджия от Перник въртял схеми и в Благоевград?

Публикувано

на

» Някои от задържаните при акцията в ДАИ – Перник, са натопили колеги и са останали свидетели» Наследство и гурбет спасяват служители» Антимафиоти забравили да подпишат постановление за привличане на един от обвинените

Колеги са пропели срещу арестуваните служители на ДАИ – Перник. Това стана ясно вчера в апелативния спецсъд, който разгледа мерките за неотклонение на четирима от автомобилните инспектори.

Магистратите се позоваха на двама пернишки даяджии, които са заковали колегите си. Те са били заключени при акцията на 3 април т.г. и са дали обяснения по случая. Ивайло Галев се е оплакал, че е бил заплашван по телефона да внимава какво говори. Обвинени контрираха, че на един от „предателите“ му помагали и са го возели, защото бил без книжка, и го спасявали, като ходел пиян на работа, да не го бутне някой камион.

Според спецобвинението инспектори от ДАИ – Перник, са искали „такса спокойствие“ по време на проверки и при издаване и подновяване на лицензи на транспортни фирми. Освен това предупреждавали за проверки и заедно с това искали нещо в замяна, за да не съставят актове.
Схемата е прилагана в Пернишка област, искани са между 100 и 500 лева на автомобил месечно, уточниха от прокуратурата. При спецоперацията бяха задържани седем инспектори като организирана престъпна група за получаване на подкупи. Бандата е действала от май 2018 г. до деня на акцията.

Преди десетина дни първата инстанция пусна трима от служителите от ареста. Едната от тях е психолог и издавала удостоверения за психологическа годност на водачите. Другата е със средно образование и според защитата й нямала правомощия да прави проверки на шофьори. Началникът на местната дирекция на „Автомобилна администрация“ Христо Крумов остана без никаква мярка, защото нямало доказателства срещу него. Анонимен свидетел под номер 421 казал, че чул началника Крумов да взима пари. Оказало се, че предишният шеф също е с фамилия Крумов, но името му е Румен.
Докато текат действията по разследването, антимафиоти така се заплесват, че пропускат да се подпишат на постановлението за привличане като обвиняем на Димитър Димитров. На документа стояло името на старши полицай Радослав Михайлов, но жена го връчила без подпис. Съдът се съгласи със защитата за пропуска, но не го намери за фатален, а само за „разминаване“.
Димитров искали да го изиграят със старо свидетелство, че е осъждан. Той имал условна присъда от 2015 г. за побой в бар и към момента се водел реабилитиран. За Димитров е говорил свидетел, който разказал, че инспекторът искал да се свърже с него и предчувствал, че щял да му иска пари, защото му съставил акт за установяване на административно нарушение (АУАН).
В последната година Димитров призна, че е бил в отпуск, за да гледа малкото си дете, излизал е в болнични заради депресия и е бил командирован в дирекцията в Благоевград. Събирал му се около месец работа в пернишката автоинспекция, заради което и евентуалното му участие в бандата би било кратко. Затова съдът го пусна под домашен арест.

Вкъщи си отива и Йордан Пенчев. Магистратите се смилиха над него заради болната му жена, която е с множествена склероза и 60% инвалидност. Сумата от около 1000 евро, открита в дома му, Пенчев обясни с гурбета на дъщеря си в Гибралтар. Щерката идвала за Нова година и им оставила пари.

За тлъстите си банкови сметки се обяснява и соченият за тартор на бандата Кирил Запрев. Защитата му разкри, че баща му е починал и му е оставил наследство. Запрев опита да излезе от ареста с мотива, че едната му дъщеря е бременна, а другата ще се жени, но номерът не мина.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Таблоид

Облогородяват района на античния град Хераклея Синтика

Публикувано

на

Допълнителни навеси за посетители ще бъдат поставени в района на античния град Хераклея Синтика, каза д-р Сотир Иванов, директор на Исторически музей – Петрич.

„Навесът е със сериозни размери, някъде около 40 кв.м., и ще позволи на посетителите да почиват пълноценно“. Облагородяването на обекта е благодарение на дарители, подчерта Сотир Иванов.

„Имахме дарения и за изграждане на информационни табели, те са от семейство от София. Предстои и дарение от семейство от Бургас“, допълни Иванов. Поставят се и допълнителни надписи на български и английски език за основните архитектурни комплекси на територията на Хераклея Синтика. Поставени са и нови указателни табели, показващи пътя към „Самуилова крепост“.

И двата обекта, които са на територията на община Петрич, работят всеки ден, без почивен ден, каза още директорът на музея.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Проверката на две институции категорична – няма незаконно изсичане на горски фонд в Община Сандански

Публикувано

на

Никакви нарушения, свързани със изсичане на държавен горски фонд и неправомерно използване на държавни терени не бяха констатирани при съвместна проверка на Изпълнителна агенция по горите и на Югозападното държавно предприятие към Министерството на земеделието, храните и горите. Община Сандански изиска информация от проверката и вече разполага с официалното становище на институциите.

Припомняме, че сигналът бе входиран от общинския съветник и лидер на опозиционната партия на местно ниво „Ред, законност справедливост“ Яне Янев.

Видно от получените документи, 7-членна комисия, включващ представители на няколко институции, са посетили на място три терена, описани в сигнала, входиран в Министерството на земеделието, храните и горите. Противно на изнесените в публичното пространство факти на никой от тях не са констатирани несъответствия. При единият терен, е установено, че това е имот, който е изключителна държавна собственост и в който не се извършват никакви строителни действия, противно на твърденията в сигнала. Случайно или умишлено при публични отразявания на темата е насочвано вниманието към съседен имот, който е частен и който има всички изискуеми документи за извършване на строителни действия, които текат в момента. Същото е потвърдено и при проверка на място. Никакви нарушения не са констатирани и в цитирани имоти в местността „Чинар куши“, собственост на юридическо лице.

Община Сандански също се самосезира за проверка и сигнал за незаконно строителство в парка на град Сандански. На първо място е важно да се уточни, че посоченият имот не попада в границите на парка. Нещо, повече той дори няма обща граница с парковата площ, което е лесно проверимо както на място, така и по документи. Имотът е частен и разполага с всички документи, а разрешение за строителни дейности за него е изадено през 2014 г. – по време на управление на предходния градоначалник.

Припомняме, че след встъпването си в длъжност, Кирил Котев издаде през 2016 г. заповед за пълна забрана за строителство в парка на град Сандански. Тя бе защитавана на няколко съдебни инстанции от Община Сандански и в края на месец април 2018 г. бе окончателно потвърдена. По този начин основният приоритет на сегашното управление на общината – за недопускане на строителство в парка и гарантиране на неговото бъдещо разширение, бе защитен. В този смисъл всички твърдения за строителство в парка са спекулация – подобни действия биха били незаконни и именно общината, като институцията защитавала последователно границите на парка, първа би се сезирала.

Всички цитирани сигнали фактически касаят действия преди 2015 г. Най-вероятната причина, че в тях се замесва името на сегашния кмет на Община Сандански е поради фактът, че предстоят местни избори. Сегашното ръководство на общината се надява, че в хода на кампанията ще се обръща повече внимание на предложения за политики и концепции, а не на клевети. Последните може би звучат правдоподобно за хора посещавали Сандански само на почивка, но за всички, които живеят тук е просто опит да се отклони вниманието от свършеното и от редица инициативи, по които предстои още много работа.

Община Сандански е готова да предостави всички документи както по този, така и по други сигнали.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ