Свържете се с нас

Култура

„Седмицата на детската книга и изкуствата за деца“ в Белица премина с много емоции

Публикувано

на

„Седмицата на детската книга и изкуствата за деца“ премина с много емоции и спортен хъс, проявени от малките спортисти от четвъртите класове на СУ “Св.св. Кирил и Методий“ – Белица, преследвани от възгласите от публиката, която ги  аплодираше през цялото време.

Отборите на „Лалета“ с ръководител Надежда Дюлгерова и на „Рози“ с ръководител Катя Зотева, бяха положили сериозни тренировки за да затруднят журито по време на трите игри.

При първата игра състезателите бягат заобикаляйки конуси, като единия носи топката и я оставя в ръцете на асистента , а следващия я връща обратно бегом.

При втората игра състезателите бягат, като се промушват под препятствия от три въжета. Стигат до определеното място на два метра от обръча и стрелят в него с голяма топка. Връщат се обратно по същия път, носейки топката, след което тръгва следващия състезател.

При третата игра състезателите скачат с два крака в начертания плик. Стигат до опънатото въже, редят букви под въжето и се връщат бегом. Текста от букви образува логото на състезанието „Бързи, смели, сръчни“

И при трите игри жури в състав : Крум Попов – ст. специалист „Хуманитарни дейности“ в Общинска администрация- Белица , Исак Жульов – старши учител и Мария Ваканова – читалищен служител, оценяваше игрите за бързина и точност .

Децата проявиха голям спортен  дух ,и журито се оказа много затруднено, затова и двата отбора се класираха на първо място с равните 13 точки. И двата отбора бяха наградени с футболни топки и лакомства осигурени от Община Белица.

Община Белица и читалище „Георги Тодоров 1885“ благодарят на ръководителите и децата от отборите на „Лалета“ и „Рози“ за сериозната подготовка и показаните спортни умения.

Днес, на Велики четвъртък предстои боядисване на Великденски яйца. Учениците при СУ “Св. св. Кирил и Методий“ гр. Белица ще проявят творческите си умения при боядисването на 200 броя яйца. Беседа с тема „Великден – история, традиции, ритуали“ ще представят деца от неделното училище при Българска православна църква „Свети Великомъченик Георги“ с ръководител Валя Чонкова. Начало : 11.30 ч. – Място: Терен пред сградата на читалището.

pirinsko.com

коментара

Култура

Самодейци, второкласници от училището в Долно Дряново бурно аплодирани и на двете сцени в селата Крибул и Крушево

Публикувано

на

С прекрасна програма малки самодейци от училището в гърменското село Долно Дряново – ОбУ „Христо Ботев“ направиха празничен днешния ден жителите и работещите в шивашките цехове и на двете съседни села Крибул и Крушево.

Учениците – танциоьри от 2-ри клас изнесоха невероятна програма и в двете села по случай предстоящият най-български празник 24-ти май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Талантливите деца от Долно Дряново буквално се раздадоха и на двете сцени за което освен бурните аплодисменти и похвали, получиха  подаръци и почерпки.

Домакини на атрактивните концерти в Крибул бяха кмета на селото Ибрахим Шишков и собственика на веригата шивашки цехове в района, успешния и уважаван бизнесмен Александър Синанов.

 

коментара

Продължете с четенето

Култура

Музей на открито в Петрич в Международния ден на музеите

Публикувано

на

На 18-ти май, събота от 11.00 часа на градския площад в Петрич по инициатива на общината се организира музей на открито под надслов „Опознай своя град, за да го обикнеш“.

Ще се включат ученици и учители от всички училищата в града. Ще бъдат подредени шатри, които ще представят историята на Петрич, бита и традициите. Ще има и много занимателни игри – пъзели, рисуване на керамика, направа на маската от обект Античен град „Хераклея Синтика“.

Гостите на музея на открито ще чуват и музикалната програма с участието на възпитаници на Общински детски комплекс, Народно читалище „Братя Миладинови-1914“, ДГ „Слънце“, ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ и хор „Иван Апостолов“.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ