Свържете се с нас

Светско

Празници в община Гърмен

Публикувано

на

За поредна 19-та година община Гърмен отбеляза гласуваната тогава праз­нична седмица на общи­ната, която се провежда във всяка трета седмица на община април. 18 го­дини поред празниците се закриваха с междунаро­ден фолклорен фестивал, в който вземаха участие на­шенски народни състави, както и такива от съсед­ните ни републи­ки – Ма­кедония, Гърция и Сър­бия. Тази година обаче Общин­ска администрация реши да наруши до­сегашното статукво, което да е апогей за двете закриващи гърменски вечери, гълтащи доста голя­мо перо от общин­ския бюджет. Ре­шено бе да подъта поканени любими фолклорни или поп- фолк певци във вся­ко едно село, което си избере съответна­та звездата.

Да оставим музи­калната програма за по-късно в мате­риала. Общината на­прави една страхотна про­моция на последната книга на големия краевед Илия Милев – „Известни личности от Гър­мен“. Това беше едно много затрогва­що и мило тържество, защо­то презентацията на книгата направи изключително из­вестната литера­торка от Благоев­град, писателка и литературен критик Краси­мира Кацарска, авторка на над 30 литературни и кри­тически книги. Всички бяха много развълнувани от из­ казнаията на сина на Илия Милен – Олег, който благо­дари на рецензентката, как­то и от изказването на внука Илия. Самият автор Илия Милев не можа да присъст­ва заради наскоро започна­лата му деменция.ю

В Огняново бяха открити обновените „Горни бани“. Парадното откриване обаче се оказа една фойерверка, защото вече три дни баните не работят. Оказва се, че Об­щинска администрация не може да намери персонал за работа там! Уж имало безра­ботица!

Активно се работи по обновяване на старите Мира. Дано Общинска администрация успее да го завърши навреме! Защото бе обявено, че обновените „Горни бани“ ще посрещат в басейна срещу билет от 5 лева. Едва ли огромното на­селение на ромския квартал „Кремиковци“ ще си позво­лят тази сума, те вече три години, откакто затвориха старите „Горни бани“ за по един лев, ходиха и мърсяха новото „Миро“ до „Терма Ви­тае“. Така се отвратиха мно­жество посетители на хо­тели, които бяха фенове на околни хотели – направо им се е повръщало, че ромите от гетото „Кре­миковци“ не влизат в басей­на с бански, а с мръсни слипо­ве и жените – с мръсно женско бельо!

В Дебрен за поредна годи­на празникът на общината бе след него­вото общинско закриване в общинския цен­тър в събота вечер. Първото мероприятие бе откриването на обновената по проект сграда на детската гра­дина „Никола Вапцаров“. На сцената на сел­ския площад ос­новно загрява­щата програма изнесе учили­щето в селото. Невероятно на­строение предизвика йога групата на преподавателка­та Недрет Узунова. Следваха също из­ключителна програ­ма на други­те класове от училището.

ю

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Шоу Бизнес

Гърлите от „Бейбилон топлес шоу“ сътвориха горещо парти в клуб „The Face“

Публикувано

на

Горещо парти сътвориха гърлите от „Бейбилон топлес шоу“ в благоевградския клуб „The Face“. Чаровните момичета успяха да разгорещят обстановката на максимум с горещите си танци и оскъдно облекло. Купонът беше на ниво както в сряда, така и в събота, когато момичетата от шоуто се включват в шоу програмата.

Тази седмица се очаква да се получи същият ефект с участието на горещите танцьорки.

АНТОНИО ДЕНЕВ

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

След среднощен екшън в Гоце Делчев и гонка с полицията! Задържаха Петър Велинов, опитал да проникне с взлом в автосервиз!

Публикувано

на

Петър Велинов е задържаният и обвинен за влизане с взлом в автосервиз в Гоце Делчев. Сервизът е собственост на Костадин К., а Петър, в съучастие със свои приятел опитали да проникнат в него в нощта на 24 юни. Те пробили патронника с бормашина, но през това време чули, че приближава патрулка.

Качили се на колата си и отпрашили с мръсна газ. Двамата успели да се изплъзнат на полицаите след среднощната гонка. По-късно единият от тях бе установен и задържан, а именно Петър Велинов.

Съучастникът му все още е в неизвестност. Велинов е от няколко дни в ареста, а днес се изправи пред Окръжен съд с искане за измяна на мярката му в по-лека. Предстои тричленният състав да се произнесе./struma.com/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ