Розово вино от Траминер (2017), една любима заигравка, Меди Вали, Долината на Струма, България

Към някои вина имам особена привързаност, не е тайна, че сме любители на вино от български сортове грозде. Но човек не бива да се ограничава, ама никак. Сигурно мога да кажа, че харесвам добро ино, като цяло, само да е направено хубаво, а и интересно. А вчера се бяхме събрали приятели, пътешественици и обсъждахме кой какво обича да разглежда. Ами, как да кажа, че ние не сме музеен тип. Пийваме си вино, бира и сокчета, хапваме си гурме или пък наденица в хлебче от продавача на улицата. Досега не сме се натровили, а и ни е много приятно да даваме бавно по всякакви улици и градинки и да не бързаме за никъде.

A Good Year Traminer Pink 2017 от Меди Вали - розов траминер - розово вино от Траминер Меди Вали, траминер от долината на Струма

Ще забележите, че когато пишем за вино, по-скоро пишем за нашите мисли покрай него. Хубавото вино те кара да се отпуснеш и да се насладиш на живота. Плодов и лек вкус или пък на моменти тежък и с много танини. Та виното ни е един много основен и съпътстващ момент в южните страни и България си е рай за нашите забежки. И за нас остават чудесни спомени и настроения, които се опитваме да споделим.

Винарна Меди Вали – долината на река Струма до село Смочево

Вината на Меди Вали ги открихме при разходка към Благоевград и Рилския манастир. Избата се намира до живописното село Смочево с прекрасна гледка към Рила. Край селото са засадени първите лозя грозде от сорта траминер, които са първите в така наречения винен регион „Долината на Струма“. Та ние честичко минаваме и си купуваме вино директно от избата, но може да бъде намерено на доста други места.

В избата на винарна Меди Вали

Винификация: Селектирано грозде от собствените лозя. Мацерация с твърдите части 48 часа. Ферментация в съдове от инокс, при температура 12-14°С за 45 дни.

Какво да очакваме от Розовия траминер от реколта 2017 г.

Още от реколта 2016 г. ние си го харесваме, с много достъпна цена на пазара, а така интересен и приятен. Красив бледорозов цвят, който просто разкрасява чашата и в красивия пролетен ден те кара да си мислиш за нещо още по-хубаво. И с нежен плодов аромат, богат на рози и теменужки. Траминера най-вече го харесваме заради аромата му на рози. И вкуса му плодов пролетен и нежен, който и лятото би освежил. Тялото е гладко, свежо и с дълъг и плодов послевкус.

Реколтата от 2017 г. е чудесна и смело я препоръчваме. Та ако срещнете розова бутилка, на която пише THINK PINK – невероятно съвпадение, не се колебайте да го опитате и да споделите с нас дали имаме подобен вкус. Купете си плодове или си направете хубава паста, а може брускети и се чувствайте щастливи.

Един розов траминер на Стобските пирамиди

Един розов траминер на Стобските пирамиди

Още малко покрай бутилката вино

Съвсем близо до Смочево са и Стобските пирамиди, и точно там за пръв път си занесохме и бутилка от A Good Year Traminer Pink 2017 и …, абе не си я изпихме, стопли се. Хубаво е да си изстудите виното, преди да го дегустирате, ние вече ще си купим хладилна раничка. И понеже вече изпих малко, докато пиша, да не си мислите, че е рекламна статия, просто се намираме на приказка. Виното го купихме за около 8 лв от избата.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене