Свържете се с нас

Разследване

54 годишен бизнесмен от Разлог отива на съд за причинена смърт

Публикувано

на

54 годишен бизнесмен от Разлог отива на съд за причинена смърт на мотоциклетист с неизправна самоходна машина

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.З. за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на мотоциклетист – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 7, б. „б“, пр. 1 , вр. ал. 1 ,б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Обвиняемият З. (на 54 години) е собственик и управител на търговско дружество и като такъв е закупил самоходна машина за земни работи – челен товарач – фадрома марка „Фиат“. Въпреки че бил длъжен, той не я регистрирал по надлежния ред в Министерството на земеделието и храните, нито преминал с нея изискуемия технически преглед. Наред с това машината била технически неизправна.

Около 16 ч. на 16.08.2017 г. обвиняемият Т.З. управлявал фадромата в гр. Разлог, без да има правоспособност от категория Твк-М или свидетелство за професионална квалификация за работа с пътнотранспортна техника. В района на сервиз на ул. „Годлевско шосе“ двигателят на машината внезапно спрял, поради неизправен привод. Това станало причина за загуба на управление от обвиняемия, като фадромата продължила да се движи по инерция и движейки се неконтролируемо, навлязла в лявата пътна лента. Последвал удар с движещия се срещу нея мотоциклет „MZ ETZ-150“, управляван от В.М., който бил отхвърлен и паднал на тротоара.

В резултат на ПТП били причинени травматични увреждания на водача на мотоциклета, вследствие на които той починал. От заключението на изготвената в досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установено, че В.М. получил черепно-мозъчна, лицево-челюстна, гръдно-коремна травми и такава на опорно двигателния апарат.

Предстои делото да продължи в съда.

коментара

Разследване

Обвиняем отива на съд за нанасяне на удари с нож на мъж, който се опитал да защити от него приятелката си

Публикувано

на

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу лицето  К.Ч. за причиняване на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1, пр. 5, хип. 2 и пр. посл., хип. 2 от НК.

Вечерта на 27.01.2018 г. обвиняемият К.Ч., след като употребил значително количество алкохол, заедно с приятел, решил да отиде на гости при живеещо наблизо семейство в с. Полена, община Симитли.

Двамата се присъединили към компания с кана вино и по предложение на обвиняемия била донесена музикална уредба, за да играят хоро.

Докато играели, пияният до козирката К.Ч. се държал неприлично спрямо М.Т. – ухапал я за бузата и я опипвал. Бащата на момичето му направил забележка, но срещнал груба ответна реакция от арогантния мъж.

К.Ч. насочил агресията си отново към М.Т., като започнал да я обижда и удря. Приятелят й – Е.И., станал да я защити, при което двамата се скарали.

Възмутени от случващото се, домакините извели от дома им  мъртво пияният и разярен К.Ч., който на тръгване отправял заплахи за живота към приятелят на момичето.

Така, обвиняемият отишъл до дома си, взел средно голям нож и заедно с приятеля си се върнал в къщата на семейство Х.

С влизането той видял, че Е.И. е с гръб към него. Възползвайки се от това обстоятелство, К.Ч. му нанесъл удар с нож в гърба отгоре надолу. Острието преминало през дрехите, проникнало в едно от междуребрията и в белия дроб на пострадалия мъж.

След това по най-бързия начин К.Ч  напуснал местопрестъплението.

Наръганото с ножа момче било транспортиран до болницата в Благоевград, където му била извършена сложна животоспасяваща операция.

Предстои делото срещу обвиняемия К.Ч. да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Районна прокуратура – Гоце Делчев предаде на съд обвиняем за държане на взривни вещества в имот в  Хаджидимово

Публикувано

на

Районна прокуратура – Гоце Делчев внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.А. за извършено от него престъпление по чл. 339, ал. 1, пр. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, алт. 2, т. 1 от НК.

На 25.05.2018 г., в къща и прилежащи помещения и постройки в Хаджидимово, обвиняемият А. държал взривни вещества без да има надлежно разрешение за това, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Били открити и иззети детониращ шнур, с дължина 13 метра, с пресовки, съдържащи промишлена взривна смес с тегло 1300 грама, 3 броя парчета, представлящи желатинирана промишлена нитроестерна взривна смес с нанесена маркировка Perunit (произведена в Чехия), 2,8 метра детониращ шнур, осем капсули-детонатори (произведени в Гърция). Всички те били годни за употреба по предназначение.

Освен това, при претърсване на имота било открито високорисково наркотично вещество – марихуана, с тегло 1,24 грама, което обвиняемият също държал незаконно.

Предстои наказателното производство срещу В.А. да продължи в съда.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ