Свържете се с нас

Таблоид

Шокираща версия по делото за смъртта на монтьора Георги Вълканов от Гоце Делчев: Водачът е имал техническа възможност да предотврати ПТП-то!

Публикувано

на

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Н. за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, при което загинал пътник – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 25.05.2016 г. обвиняемият Николай Назлиев управлявал лек автомобил „БМВ“, като пътувал от София за гр. Гоце Делчев. В колата му имало и двама пътници – единия от които е бил загиналия Георги Вълканов, известен с прякора Фалца.

Около 17:50 ч. той се движел със скорост от около 79 км/ч. зад товарен автомобил с полуремарке, шофиран от Р.П. В района на км 54 на път II – 19 водачът на камиона задействал спирачната уредба, за да намали скоростта. Въпреки наличието на хоризонтална пътна маркировка, Р.П. предприел пресичане на лявата лента, за да завие към отбивка за асфалтова база.
Водачът на лекия автомобил – обвиняемият Назлиев възприел намаляването на скоростта на движещия се пред него камион, но от своя страна не намалил скоростта на движението на неговото МПС. Това довело до скъсяване не дистанцията между тях.

Назлиев предприел технически неправилни действия, когато, намирайки се на разстояние на около 25 м, отклонил колата си наляво, навлизайки в насрещната лента за движение.
Р.П. продължил с косо навлизане на товарния автомобил в лявата лента за движение, като намалил скоростта до 16 км/ч. Обвиняемият Н. предприел отклоняване на автомобила надясно, при което загубил частично напречната си устойчивост. Поради скъсената дистанция между двете превозни средства последвал удар.

В резултат на сблъсъка между двете МПС пътуващият на предната седалка в лекия автомобил Г.В. получил травми, от които починал на място.

От заключението на извършената съдебно-медицинска експертиза е видно, че пострадалият имал гръдна травма, пълно разкъсване на стената на аортната дъга, счупване на глезена, бедрата и носни кости. Смъртта му е настъпила мигновено.

Водачът на лекия автомобил е имал техническа възможност да предотврати ПТП, ако е предприел спиране или намаляване на скоростта в по-ранен момент.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Назлиев да продължи в съда.

Вестник “ Градът “

коментара

Таблоид

Отборът на ОУ „Кирил и Методий“ е победителят в Общинското състезание „Защита при бедствия, пожари и звънредни ситуации“ в Кюстендил

Публикувано

на

В края на миналата седмица състезанието с участието на 5 ученически отбора се проведе в Кюстендил. Отборите решаваха тест с въпроси, свързани с действията при бедствия, пожари и извънредни ситуации; пректически умения за действия при земетресение и наводнение; действия при радиоактивно, биологично и химическо заразяване, пожарна безопасност, оказване на долекарска помощ. Състезанието се проведе в базата на РДПБЗН в с. Лозно, учениците са от 6-ти и 7-ми клас, подготвени са от учители от съответните училища, методическа помощ им е оказана от служители на РДПБЗН – Кюстендил. На второ място се класира отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“, на трето – ОУ „Ильо Войвода“. Отборът първенец ще участва в Областния кръг на състезанието.

Днес e състезанието на отборите от Дупница, то ще се проведе в РСПБЗН в града.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

ЕКСКЛУЗИВНО! Очаквайте изповедта на бащата, който се страхува за живота на детето си!

Публикувано

на

Очаквайте в следващия брой на Топ Преса – югозападният таблоид, покъртителната история на един баща, който се бори за детето си!

Майката: Така, както съм го родила, така мога и да го убия!

Очаквайте изповедта на бащата, който се страхува за живота на детето си.
Само в Топ Преса на 24 май 2019 г.!

Очаквайте и в предаването „НЕУДОБНИТЕ“ аудио записа в рубриката „Безумици“ на Методи Байрактарски и коментара на Веселен Стаменов и Мариета Димитрова.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ