Свържете се с нас

Политика

Д-р Емил Тончев: Ще продължавам да работя в интерес на хората –нашето най-голямо богатство!

Публикувано

на

Година след влизането си в Народното събрание като депутат

Д-р Тончев, измина една година от влизането Ви в Народното събрание като депутат. Една изключителна динамична година, в която успяхте с работата си да покажете, че хората от Разлог имат своят народен представител в парламента. Каква бе за Вас тази една година?

След полагането на клетва като народен представител премина необходимия период на адаптация и запознаване с вътрешните правила в ежедневието на един народен представител. Навлязох в деловия ритъм, който е свързан, както с дейност в пленарна зала, така и в много важните заседания на постоянните комисии и работни групи, на които се обсъждат законодателни инициативи.
В тази връзка искам да упомена някои от най-важните закони приети в тази една година.
• Пакета социални закони включващ закон за хората с увреждания, закон за личната помощ и закон за социалните услуги. Те са насочени излято в интерес на хората с увреждания, като от 01.01.2019г. всички хора с трайни увреждания ще имат право на нов и завишен вид месечна финансова подкрепа, от която ще се възползват 600 хиляди лица. Вече има възможност за индивидуална преценка на всеки конкретен случай, който ще бъде прецизиран с оглед максимално задоволяване на нуждите на всяко едно от тези лица. Това дава възможност всеки един конкретен случай да бъде разгледан и прецизиран и всеки човек с увреждане да получи не само необходимата медицинска помощ, но и всички останали нужни грижи, за да може да се социализира, да бъде активен въпреки увреждането си.
• Закон за изменение и допълнение на НК в частта за превенция и защита от домашно насилие. Със заложените в него промени се дава възможност за закрила на жертвите на домашно насилие и същевременно се криминализира деянието, като ясен знак, че обществото няма да търпи подобни престъпления.
• Като човек, който живее в един от краищата на България с най-красива природа, чист въздух, планини и гори не мога да не спомена и приемането на Закона за изменение и допълнение на чистотата на атмосферния въздух. Този закон въвежда много по-строги мерки относно качествата на твърдите горива, които се използват за битови нужди в нашия регион тези и другите мерки залегнали в него ще допринесат за значително намаляване на фините прахови частици, въглероден диоксид и всички останали вредни нокси в атмосферния въздух.
• Законопроекта за изменение и допълнение за закона за професионалното образование и обучение.
С въвеждането на т.н. „дуална форма на обучение“ съчетаваща практика и обучение се осигурява реална възможност за придобиване на знания и умения в реална работна среда.
Аз се радвам, че преди месец министърът на образованието Красимир Вълчев посети нашата община и се запозна с учебният процес в РПГ „Никола Стойчев“. Училище, което подготвя необходими и изключително търсени кадри в туристическата индустрия, която както знаем е много добре развита в нашия регион. Министър Вълчев се ангажира с осигуряването на финансов ресурс за ремонт на сграден фонд и доставка на училищен автобус.

• Ще акцентирам върху приемането на закона за Държавния бюджет на Република България за 2019г. и бюджетът на ДОО. Значително са увеличени средствата за социални дейности, здравеопазване и образование.
По всички мнения на анализатори този бюджет е не само рекорден в най-новата ни история, но и с отчетлива социална насоченост. Увеличени са доходите на държавни и общински служители, на заетите в образованието, социалната сфера, възнагражденията в здравеопазването, както и служители на МВР и армията. Продължава увеличението на пенсиите на нашите родители. Заложени са средства за тяхното увеличение с 5.7% от 01.07.2019 година, както и предвидени Великденски и Коледни добавки за по-ниските пенсии. Налице е волята на правителството на ПП ГЕРБ и Обединени патриоти за търсене на механизъм за по-рязко увеличение на пенсиите на възрастните хора.

Д-р Тончев през тази една година, Вие с много всеотдайност и отговорност изпълнихте със съдържание определението: „Народен представител“ – организирахте редовни приемни в Разлог, срещахте се с десетки жители на региона, и съдействахте за решаване на казуси и въпроси от различно естество. Това ли намирате и като един от приоритетите в работата си?
За мен и останалите депутати от ПП ГЕРБ е много важен непосредствения контакт с хората от избирателния район. Освен редовни приемни на територията на община Разлог участвах и в изнесени такива в други общини в региона. По време на тези срещи се поставя широк спектър от проблеми, както битови, така и идеи за подобряване на инфраструктурата в конкретното населено място, съдействие за решаване на казуси със социална, здравна и хуманитарна насоченост.
През този период останахте търсен и като и лекар, десетки Ваши пациенти Ви търсят за консултация, преглед? Останахте верен и на лекарската си професия?
При възможност винаги се отзовавам и помагам на колегите си от Отделението по образна диагностика в МБАЛ Разлог. За мен да бъда лекар е мисия на живота ми, и аз се чувствам неразривно свързан с нея. Да помагам на хората като медик, да съдействам и работя за интересите им като народен представител е отговорна, задача, която аз се старая да изпълнявам с нужната отговорност, старание и много всеотдайност.

Безспорно Вие д-р Тончев сте в основата на много „Каузи на доброто“ – помагате с всичко, с което имате възможност, и то в различни житейски полюси?
По време на срещите ми с хората се поставят и много медицински проблеми. Така разбирам моята работа като народен представител и лекар да бъда полезен, да бъда в услуга на гражданите. С лични средства закупих ваксини срещу грип за членовете на пенсионерския клуб в с. Долно Драглище, които оказаха своят благоприятен ефект – възрастните хора изпратиха зимата без сериозни здравословни проблеми. В тази връзка смятам да разширя тази своя инициатива и тази година.
Още от самото начало се включих активно в благотворителни акции в района, насочени към деца с тежки вродени заболявания, събиране на средства за операции, които не се покриват, или се покриват частично от здравната каса, и др. С удоволствие споделям благородната кауза на Ротари клуб Банско – Разлог, съдействам на двойки с репродуктивни проблеми, което е много важно за мен и удовлетворяващо. Като лекар съм автор на инициативи насочени към ранна профилактика и диагностика – безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на диабет и хепатит, проведохме серия лекции на здравна тематика. Това се случи със съдействието на „Сдружение за развитие на българското здравеопазване“, за което им благодаря сърдечно.
Като човек силно свързан с корените си, освен със здравеопазване съм свързан и с историята и културата на моя роден край. Затова винаги с готовност организирам и се включвам в инициативи насочени към възстановяване и опазване на паметници на културата и църковни храмове.

Д-р Тончев, през изминалата година Вие организирахте и посрещнахте в кулоарите на Народното събрание много гости от района – ученици, пенсионери и представители на различни социални сфери. Предвиждате ли нещо подобно и занапред?

Винаги се радвам, когато посрещам гости в парламента. Посетителите разглеждат сградата на Народното събрание, запознавам ги с работата на един народен представител, и пътя на изготвяне на законите на Република България. На тези срещи освен моите колеги народни представители от Благоевградска област при възможност гостите поздравява лично и председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. С удоволствие ще споделя, че съвсем наскоро посрещнах ученици придружени от учители от СУ „Братя Каназиреви“. На срещата освен колегите ми от областта, присъстваха известният столичен актьор Евгени Будинов, г-жа Таня Петрова член на Комисията по образование и наука и разбира се г-жа Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание разказа интересни исторически факти свързани с приемането на Търновската конституция, една от най-прогресивните за времето си, като цитира пред младите гости текста от Търновската конституция, който гарантира свободата на всеки, който живее в България: „Всякой роб, стъпил на българска земя, независимо от неговия пол, вяра, народност, става свободен. „

Уважаеми жители на община Разлог, както досега, така и занапред ще продължа да работя в интерес на хората – нашето най-голямо богатство. Ще продължа да подкрепям община Разлог да реализира добрите си политики, ще съдействам на нашето лечебно заведение да се развива и да бъде стожер на здравеопазването в района.
Благодаря Ви още веднъж, за доверието и както Ви обещах заставайки лице в лице с Вас:
Ще продължавам да поставям обществените интереси над личните.

С уважение Д-р Емил Тончев
Народен представител ПП ГЕРБ – гр. Разлог

 

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Политика

43 800 първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лв

Публикувано

на

Родителите на 43 800 нови първокласници ще получат еднократна помощ от 250 лева, съобщи след редовното правителствено заседание социалният министър Бисер Петков. Еднократната помощ ще струва на министерството близо 11 млн. лева.

Социалният министър съобщи, че са одобрени допълнителни 125 373 950 лева, които ще бъдат за сметка на намаления трансфер от централния бюджет за Държавното обществено осигуряване. Те ще се използват за месечна подкрепа на хората с увреждания.

Министрите взеха решение също да се удължи срока на услугата личен, асистент, социален асистент и домашен помощник до края на годината. По този начин над 12000 души ще получават помощта. „Осигурява се грижа за едни от най-уязвимите групи в обществото – деца и лица с увреждания, които не попадат в обхвата “ , отбеляза Петков. Разходите за удължаване на услугата възлизат за държавата около 14 млн. лева и са в рамките на бюджета на МТСП за 2019 г.

/pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Политика

В основата на отстраняването на Гуцанов като председател на БСП – Варна стоят множество фалшификации

Публикувано

на

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

Множество фалшификации са оказват в дъното на отстраняването на Борислав Гуцанов като председател на БСП – Варна. Истината лъснала, когато той изпратил на „Позитано“ формуляри за членове на партийната структура, които са починали, не съществуват в системата ГРАО и формуляри на различни хора, но с една и съща снимка.

Гуцанов отдавна поддържа организации, в които има несъществуващи членове, за да може на база на тяхната надута численост да излъчва повече делегати на конференцията, която да го преизбира за председател, както и за делегати на конгреса. Документацията била черно на бяло и така лесно се установила измамата.

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

От години не са тайна  и обвързаностите му с бизнес интереси във Варна, като за техните цели търгувал с гласовете на общинските съветници.

Нинова изтъкнала всичко това на среща с актива и заявила, че никой няма да повярва, че БСП е алтернатива, след като Гуцанов е част от модела на управление на Варна.

Приближените на градския лидер скочили на протест срещу председателя, но Изпълнителното бюро били безкомпромисни.

Запознати твърдят, че чашата на търпението на Нинова преляла, когато ѝ представили доказателства, че Гуцанов е бит и унижаван публично от представители на бизнеса на рожден ден, на който е присъствал и където му е търсена сметка за съмнителни финансови операции.

Нинова заявила, че това е абсурд, че това не може да е лицето на БСП във Варна и че ако БСП се яви така на местни избори, това ще е краят ѝ в морската столица./big5.bg/

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ