Свържете се с нас

Таблоид

Бездомният Бойко от Благоевград ползва линейките като частниГРАЖДАНИТЕ

Публикувано

на

Бойко Сотиров или най-честият „клиент“ на Спешния център в Благоев­град.

Той е на 50 години и предизвиква съчувствието на хората в Благоевград го­дини наред. Лежейки на зе­мята, падайки пиян до без­съзнание, примижаващите мислят, че има нужда от по­мощ и звънят на 112. Така, всеки ден линейка обслужва Бойко, закарва го до СПО, а той сам си тръгва от там.

Казусът е изклю­чително сложен и нелеп, но да про­дължим с истори­ята.

Граж­дани се обаждат: „Ало, човек в без­помощно състояние лежи на земя­та на ули­ца…“. Ли­ней­ката прис­тига и го при­бира. Вли­зай­ки в спеш­ното, меди­ците пра­вят опити да го прегледат, за да установят дали действително човекът не е добре. Но! Започва да хапе, да псува, да удря, и така години наред. Сега, към настояще, линейката отново го прибира, но той не иска да му бъде оказана помощ, не иска да влезе в СПО, затова избира да си тръгне.

Медиците са хората, които най-добре познават Бойко. С годините той става все по-мръсен, извършва физи­ологичните си нужди вътре в дрехите без да се съблича, не се е къпал години наред. Има множество рани по тя­лото и главата от нанесени му удари и побой. Наркома­ните в града го бият, а той ги псува, ако е адекватен да говори.

А причината за тази неа­декватност е алкохолът, от който е абсолютно зависим мъжът. Той е имал къща в кв. „Струмско“, но я пропил. Имал и семейство, което го напуснало. Работил в Цига­рената фабрика, но го изго­нили.

Бойко се е превърнал в аб­солютно животно, което не осъзнава какво означава чо­вешки контакт и помощ. Той е подритван от обществото. В Спешния център не могат да му помогнат, тъй като не позволява. От МВР също не могат да го задържат, тъй като явно е пиян и не пречи с това, че лежи на пейките пред градската баня. Соци­ално подпомагане мълчи по въпроса.

Преди ремонта на центъ­ра Бойко е живял в ниша

 

при фонтаните, а сега спи в градинката при банята. На моменти кучетата, които се въртят в района, са по-забелязвани от самия него.

Той не общува с останали­те клошари в града, защото е пиян. Намират се хора, кои­то му дават алкохол или той намира от някъде изхвър­лен такъв. Не е ясно дали има социална помощ, която му се изплаща. Ясно е обаче, че на негово име има запи­сани над 10 фирми. Тоест името му е използвано пред нотариус за регистриране на ЕООД-та и ООД-та по неофициална информация на местни биз­несмени.

Бойко сам признавал, че се „продал“ за ракия, а сега дори не гово­ри, просто мърмори не­разбираемо и почти е за­почнал да лае като куче.

Преди време го залели с мазут, бил промит отново в СПО.

В първите пъти, когато по­стъпвал в СПО, въпреки че не искали, медиците се нала­гало да го оставят на земята да легне, защото миризмата и мръсотията се пропивали на носилката, на която след това други хора лежат.

Бойко е Калоян, а кой е Ка­лоян? Хората в града лесно ще се сетят за онзи мъж в инвалидна количка, който отново пиеше и псуваше всички.

Въртеше се около автога­рата, а след това внезапно изчезна. Оказа се, че е бил болен от СПИН, а след това е настанен в психиатрично заведение.

Оказва се, че Бойко днес има „частна“ линейка, долнопробен спирт и мно­жество хора, които го съжа­ляват. Институции вероятно няма.

коментара

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето

Новини

Съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград над закона!

Публикувано

на

За пореден път хванат в нарушение, ооо… извинете това не е нарушение! Той е съветникът Рашко Динков от ОБС Благоевград, той е над закона… На една от снимките се вижда и полицейски автомобил които отминава нарушителя. Често новото BMW на г-н Динков е паркирана пред Банка ДСК, Бизнес център Благоевград на бул. „Свети Свети Кирил и Методий“. Там няма паркомясто, колата просто е паркирана и се разчита на това че шефа на „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов е разпоредил, че колите на Денков са в графа <Недосегаеми> Видимо и патрулките го отминават, така че ние можем само да ко покажем в рубриката „Нагли шофьори от Югозапада“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса …

   

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ