Свържете се с нас

Таблоид

Отличиха десетте най-активно четящи деца в Дупница

Публикувано

на

Истински празник на книгите и четенето устрои библиотека към НЧ „Зора 1858“ – Дупница, в Деня на отворените врати за най-четящите ученици от Дупница, а поводът бе 23. април – Световния ден на книгата и авторското право, както и 455 години от рождението на Уилям Шекспир. По време на празничната церемония, в „Детски отдел“, официално бяха връчени наградите на институцията на десетте най-активни млади читатели през изминалата 2018 година. Екипът на библиотеката ги поздрави с литературен прочит на подбрани произведения, а главният библиотекар, Валентина Алексиева, увлекателно разказа за историята на днешния празничен ден.

С грамоти за „Най-активен читател“ бяха отличени ученици от почти всички училища в града. Това са София Пешкова /8 клас/, Мария Борисова /8клас/, Иван Дамянкин /3 клас/, Елизабет Николово/8 клас/, Ивана Доцина /8клас/, Зарина Миланова/4 клас/,Даниел Начков /3 клас/, Йоан Илчев /7 клас/, Никола Станимиров/3 клас/и Жаклин Сирачка/5 клас/.

Всяко от децата получи и подаръци от библиотеката – луксозни тефтери, ученически пособия, както и ръчно изработени разделители за книги. За 365 дни общият брой на прочетените книги от наградените деца е 408, като първенец сред тях е София Пешкова със 171 книги.

Един от най-малките читатели, 8-годишният Кристиян Доцин, направи дарение на библиотеката, като предостави две от любимите си книжки: „ Приказен буквар с приказки за всички букви от азбуката“ и „Български народни приказки“.

По повод Световния ден на книгата и авторското право, през целия ден, библиотеката извършва и безплатна читателска регистрация.

 

коментара

Таблоид

Синът на разложкия кмет Красимир Герчев – Иван чества рожден ден днес

Публикувано

на

По този повод, той бе залят от стотици пожелания и поздравления от близки, роднини, познати и приятели.

Безспорно обаче, сред най – трогателните бяха тези от съпругата му Константина и баща му Красимир Герчев, видя наш репортер.

 „Днес синът ми е рожденик, честит да е! Следвай мечтите си, Ванка. Нека Бог те пази.  И теб, и семейството ти. Вървете заедно,  обичайте се, защото няма по-голяма радост от радостта на пълното с обич сърце. Благодаря ти, сине, че ме правиш горд баща. И дядо. Честит рожден ден!“, написа в социалния си профил кмета Красимир Герчев.

„Честит рожден ден, ЛЮБОВ! С всяка изминала година любовта узрява и става все по-силна! На теб ти пожелаваме да бъдеш здрав, винаги така всеотдаен татко и съпруг! Ти си най-хубавото нещо в живота ни! Завинаги твои Константина и Ирина!“, написа трогателно съпругата на рожденика д-р Константина Герчева.

Синът на разложкия кмет Кр.Герчев – Иван чества рожден ден, градоначалникът умили фейсбук с посланието си снимка 1

pirinsko.com

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички жители и гости на град Гоце Делчев вече могат да паркират в синята зона на града чрез изпращане на sms

Публикувано

на

Системата се тества от няколко месеца и вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в значителна степен.

Ако сте клиент на български мобилен оператор, трябва да изпратите sms на посочения номер, в който да напишете номера на автомобила, по начина по който е изписан на регистрационната табела. Изпращането на един sms отговаря на заплащането на 1 час престой на парко мястото. Ако искате да платите за два часа, трябва да изпратите два sms-а. Паркирането в синята зона на гр. Гоце Делчев е позволено с продължителност до 3 часа.

hronika

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ