Свържете се с нас

БЕЗУМИЦИ

Мръсен дъжд се изсипа над Гоце Делчев!

Публикувано

на

Кален дъжд. Мръсен дъж. Плиснал в миг и отшумял…как светът в Гоце Делчев, изведнъж стана по мърлив и в кал. Така можем да перефразираме известната песен на Силивя Кацарова, ако ни позволите лека иронична вметка, късния следобед по повод калния дъжд изсипал се днес над Гоце Делчев. Наши читатели не обърнаха внимчание на този неприятен факт. Изпратиха ни снимки. Дъждат дне паднал в невпокопско е доста мръсен и кален. Нямаме информация, дали това е притеснително, но сме длъжни да отразим този факт.

коментара

БЕЗУМИЦИ

Скандално! Опасна стара къща на улица „Пирин“ в Гоце Делчев! Искат се спешни мерки!

Публикувано

на

Жители на улица „Пирин“ в град Гоце Делчев, сигнализираха дежурния екип на информационна агенция www.toppresa.com, за опасна стара изоставена къща на улицата им. Освен че е свърталище на всякакви гадини, влечуги и опасни насекоми, къщата ден след ден започва да се руши и да прави все по притеснително преминаването през новия тротоар пред нея. Жителите на улица „Пирин“, категорично настояват да се вземат спешни мерки по обезопасяването на въпросния имот, докато не е станало късно и някой да пострада. Вижда се на изпратения снимков материял от нашитге читатели, керемидите на къщата една по една падат на улицата, би било ужасно ако някоя падне върху главата на възрастен или дете. Керпичът от който е построена къщата също е в окаяно състояние и повечето познавачи, са категорични че не е изключено и някоя стена да се събори на улицата. къщата е собственост на неврокопска фамилия, която са доста наследници и явно не могат да се разберат на кого да е имота. Преди време имало дори кандидат куповач, който бил готов да даде добри пари за имота, но собствениците му искали колосална сума и той се отказал. Сега имотът е изоставен и е време да бъде обезопасен. Топ Преса настоява всички компетентни институции да вземат отношение по казуса. Случаят наистина е притеснителен и по лошото, че подобни изоставени опасни къщи не са единичен изолиран случай. Нуждо е да се вземат мерки, законът предвижда санкции за подобни недобросъвестни стопани. Нужно е само всички членове на въпросния закон да бъдат приложени.

коментара

Продължете с четенето

БЕЗУМИЦИ

СРАМНО И ЖАЛКО! Защо главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяснява за смъртта на детето в Болницата на Благоевград? Къде се спотайва Огнян Митев?

Публикувано

на

Тежък грип, пневмония, възпаление на дихателните пътища, скоротечна вирусна инфекция с летален изход, това е причината за нелепата трагедия със смъртта на 5- годишното момченце в Благоевград, за което Топ Преса съобщи снощи.

Детето издъхна вчера сутринта в реанимация на МБАЛ Благоевград и потресе областния център. Изключително бързо се развила инфекцията при детето, което е постъпило в болница в неделя следобед с висока температура. Престояло е в отделението няколко часа, след което лекарите видели, че състоянието му не се овладява, не се подава на приложеното лечение и незабавно е преместено в реанимация, където състоянието се влошавало много бързо. Интубирано е, но без резултат. Момченцето издъхнало.

„Направено е всичко необходимо, бърза и точна е била реакцията и на медиците в детско отделение и на реаниматорите, но при децата възпалителните процеси протичат много бързо, получило се е нещо като „инфаркт“при възрастните“, коментираха лекари, които са запознати със случая на детенцето. Малкият посещавал детска градина в Благоевград, майките на децата от тази детска градина са ужасени от случилото се, искат изолиране на болни дечица и проверка от РЗИ. В предаването  „Тази сутрин” по bTV главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, заяви че няма данни да е имало забавяне на реакция от страна на родителите. То първоначално е било прието в детското отделение на болницата в Благоевград.

„Нямаме съмнения, тъй като и клиничната картина – начинът на протичане, и пробата, която е направена – изследването за грип също е положително, така че можем да приемем като основна причина грипната инфекция. Няма други съпътстващи заболявания, това си е чиста грипна инфекция с много бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното усложнение на грипа”, коментира здравният инспектор. Лекарите съветват при най -малкото неразположение и грипоподобни симптоми търсете лекарска помощ. Грипът не се повлиява от домашни средства и лечение. Бъдете внимателни.

Топ Преса обаче пита директорът на Болницата в Благоевград, доктор Огнян Митев – къде сте уважаеми господин диеректор? На празници и на пити сте прев пред камерите на медиите, ами когато едно семейство е почернено от такъв драстичен случай вие се спотайвате в кабинета си и чакате да отмине бурята! Срамно е! Защо главният здравен инспектор трябва да излиза да обяснява? Къде е директора? Ужасяващо е 21 век в България в благоевградската болница да умират деца от грип. Ужасяващо е и е непростимо! Време е за поемане на отговорност!

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ