Коя беше самоубилата се Десислава Арсова?

Десислава Арсова от благоевгадското село Рилци се самоуби скачайки от 7-мия етаж на блок в София! 29-годишната Деси от благоевградското село Рилци скочи от 7-мия етаж на блок в столичния квартал „Обеля“ и загина на място.

Коя беше самоубилата се Десислава Арсова?

Знаем, че за мъртвите се говори или хубаво или нищо, но сме длъжни да отбележим, че монетата винаги има две страни. Докато едни тъгуват други пируват, защото Деси не беше китка за мирисане. В родното и село хората шушукат, че им е станало по-тъжно за смъртта на Ина Фотева от хитовия сериал „Откраднат живот”, в който Фотева се самоуби зрелищно, скачайки в пропастта. Деси от благоевградското село Рилци скочи от 7-мия етаж на блок в София.

 

В брой 6 на печатното издание на Топ Преса от 2015 год. ви разказахме покъртителната история на Десислава Арсова, едно момиче останало без родители в ранна детска възраст. Била е лъгана и бита от мъжете с които е живяла. Била е отвличана и държана в плен. Тя разказа пред камерата на Топ Преса, че се страхува за живота си, защото бившето й гадже я е накарал да подпише документи с които тя взима 10 хиляди лева от съседка, като капаро за продажбата на нейната къщата. Къщата била спазарена за 30 хиляди лева, но до продажбата така и не се е стигнало. От взетите 10 хиляди, тя твърдеше, че си е купила само един молив за очи. Пила няколко кафета и ползвала няколко таксита от селото до Благоевград. Останалата сума била изхарчена от приятелят й Тони. Топ Преса установи, че тайнствения Тони е Антон Маерков и на някои от документите с които той и Деси са взимали пари са подписани от него.

След като публикувахме на първа страница интервюто с Десислава Арсова, на 13 февруари 2015 год., Топ Преса направи национална новина със своето заглавие: “Топ Преса, помогнете ми – заплашват ме, че ще ме направят проститутка”. Всички електронни медии гръмнаха с подобни заглавия. Само в blitz.bg брояча на статията показа 21 902 прочитания. Google намира над 11 500 сайта в които има интервюто с момичето от Рилци. Идеята ни не беше такава, стремяхме се да помогнем на бедното момиче. Още същия ден с нас се свърза Любка Митева – секретар на Местната комисия за борба с трафик на хора – Благоевград. Поиска да се срещнем, за да поговорим по този въпроса. Обадихме се на Деси и се уговорихме да направим среща с Любка Митева в понеделник (16 февруари в 14 часа). Зарадвахме се, че има още хора, които са готови да й помогнат. Бяхме уредил и срещата в която щяхме да я запозная с бъдещия й работодател… В 13:30 часа бяхме, пред сградата на Община Благоевград. Обадихме се на Деси, а тя ни каза, че няма да дойде на срещата, защото е заминала за няколко дни на морето… Стана ни много чудно, уж се страхуваше, уж искаше много да почне работа, а заминала за морето… Качихме се в 425 стая в общината, където се намира Местната комисия за борба с трафик на хора, за да се запозная с Любка Митева. Поговорихме си… разказахме й и неща, които не бяха включени в интервюто и се разбрахме, че като се върне от морето ще ги срещнем…

Преди това…

След като срещнахме Деси и Силвия Димитрова, председател на сдружение „Знание, успех, промяна“ се оказа, че щом има заплаха и ако тя се окаже реална, тя може да бъде настанена в защитеното жилище в Перник. Като чухме: “Перник”, веднага се сетихме за нашата приятелка, бизнес дамата Аниела Милушева. Обадихме й се, разказахме й за Деси и поискахме, ако е възможно и там да й бъде подсигурена някаква работа. Аниела Милушева, освен че е богата и много красива е и човек с много голямо сърце. Веднага се съгласи да съдейства… Но нашата героиня Деси отказа и тази работа и настаняването в защитено жилище…

Спря една кола до мен и в нея виждам мой съученик и добър приятел. Влязох в колата и той ми каза; “Копеле, какви ги пишеш ти бе, за тая от Рилци.? Aз бях тогава с Н., аз карах… видях и чух всичко, не й е отправял никакви заплахи… Хвана, кръстчето което висеше на огледалото на колата и каза: “Ето ако не ми вярваш, заклевам се пред Господ, че не имало никакви заплахи” ???”

Вече знаех кой е човека, който уж е заплашвал Деси. Според нейните думи той от скоро е на свобода, преди това е излежавал присъда за побой…

Обадих се на Н. и поисках да се срещнем, за да си поговорим и да чуя каква е й неговата гледна точка по въпроса. Видяхме се, оказа се че и с него се познаваме от доста време… Да настина имал е проблеми с властите и е лежал в затвора… Но и той потвърди, че заплахи не е имало. Поисках от него да ме запознае с майка му, жената която е дала десетте хиляди, като капаро за къщата на Деси…

Отново в Рилци

Имам среща с Е. С. Сядаме в добре подредената й къща, която се намира близо до тази за която вече е броила 10 хиляди, но не е получила нищо.

 

Разкажи как започна всичко?

– Дойде Деси вкъщи заедно с едно момче Антон Маерков с цел да продават къщата. Аз се съгласих да я купя и тогава я капарирах. Но после разбрах, че тя е още непълнолетна и че сделката не може да бъде осъществена, а те вече бяха изхарчили парите и Деси подписа и обеща, че като навърши пълнолетие ще ми продаде къщата. Тогава Антон Маерков, които беше пълнолетен се подписа, като гарант на сделката. И както каза полицая Иванов: “Ще пийнеш една студена вода”… те уж полицаите ме викнаха да представя документите които тя е подписала пред адвокат. Обаче Иванов прибра документите и какво вече стана с тях не знам. Преди аз да отида в полицията, срещу Деси вече започнаха да се трупат жалби, че е измамница. Ние имаме свидетели, че сме и дали тези пари…

Парите наведнъж ли са дадени?

– Не, тя идваше през седмица, като закъсат. Тя системно лъжеше, идваше тук и плачеше, че Антон ще я пребие,че няма пари за ядене. Аз не броя ,че всеки ден съм й давала по 5 – 10 лв., защото ме е жал да я гледам как се мъчи. Давах и пари, тя се разписваше. Чакахме да стане пълнолетна да доплатя и да взема къщата. Но когато тя стана пълнолетна, каза че не може да я продаде, а и че няма от къде да намери пари, за да ми ги върне. След мен, по подобен начин е измамила още много хора. И добре, че е кмета Живко Чукарски, той може би е попечител, е взел документите при него да не може да мами и други хора.

Ти готова ли си да извадиш сега този остатък от парите, които по документи е 20 хиляди, за да й ги платиш и да се приключи с този проблем?

– Да, но тя не иска…Съгласява се, но не го прави! Много ме е жал за нея, даже с мъжа ми мислехме да не се занимаваме повече с нея… Аз даже исках да и давам парите, а да и купя апартамент в Благоевград и да направим бартер, за да не може някои да се възползва от тези пари, точно както направи този Антон… Тя обаче не иска помощ. Тя иска да вземе пари и да голяе, не мисли за утрешния ден. Тя идваше често да ми иска пари, и аз за да не гладува и давах всеки път. С извинение, че сме на масата, но тя е идвала да ми търси пари и за дамски превръзки… Но от както пробва да изкара Николай виновен, не съм и давала и стотинка. Тя се възползва от това, че той и осъждан. Нали уж ей на тоя е много страшен… И хората я съжаляват. Тя е изпечена мошеничка. Научила се е да плаче когато необходимо, за да може отсреща човека да и повярва и да я съжали. Хората от Рилци много добре знаят, тя че работи като проститутка. Седеше тук на спирката и са я качвали всякакви мъже. Това може да го потвърди всеки в селото.

Питам Н., този страшния дето е лежал в затвора. Той е наистина здраво момче с големи мускали и татуировки.

Н., помниш ли какво точно си казал на Деси, когато си я срещнал на ул. “Джеймс Баучер”?

– Помня разбира се. Видях Деси и казах на моя приятел да спре, слязох от колата и отидох при нея. Защото бях разбрал, че освен на майка ми от която вече беше взела капаро се е опитвала да продава къщата и на друг човек. И от него искала някакви суми и за предварително плащане. Но явно той усетил, че момичето нещо се опитва да го измами и се отказал. И й казах: Деси разбрах, че се опитваш да продадеш къщата, виж се с майка ми, за да се разберете. Дали да и върнеш парите или тя да ти доплати и за я вземе… Тя тогава каза, че и е неудобно от жената, аз толкова години я лъжа за парите. Тя много добре знае, че майка ми никога няма да й се скара. Тя винаги я е съжалявала и за това сега не започва дело, срещу нея. И Деси беше ходила при майка ми и била казвала как съм я заплашвал… Тя казва, че съм наскоро съм пуснат от затвора, а аз съм на свобода от 2012 год. Всичко е с цел да изглежда все едно е в голяма опасност. Хората, я гледат такава слабичка, уж наивна, сираче и я съжаляват. Та тя е завлякла и лихваря Бисер Богданов с някакви пари.

Значи заплахи не е имало, така ли?

– Никога не е имало заплахи. Аз съм сериозен, човек имам семейство… Лежал съм в затвора. Внимавам какво правя и какво говоря. Няма как, аз да я карам да става проститутка, тъй като, тя сама си работи това от години. Стой тук на спирката на Рилци и я качват разни мъже. Тук всички знаят, то не е тайна… Тя си има редовни клиенти, стари хора… Тарифата и е 5 лв. Защо ми е на мен да се занимавам с нея… Да, веднъж я питах дали наистина работи, като проститутка, и ако е така защо не почне да се издължава на майка ми… А не съм й казвал, че аз ще я правя такава или да я изкарвам от България.

Обадих се на Деси, й и казах, че съм в къщата на сем. С. да дойде до тях, за да се срещнат очи в очи и да се разберат дали иска другата част от парите или ще върне взетото капаро. Но тя отказа да дойде…

Така ли постъпва човек, който иска да приключи с даден проблем ? Отказа се от защитеното жилище в Перник, отказа работата там и тук в Благоевград. Но приятелят й поиска да й уредим общинско жилище, ако може де! С този, който тя предпочете да замине на море вместо да се срещне с бъдещия си работодател. Приятелят и вече е бивш, отказал се е от нея, като осъзнал, че няма как да я промени.

Питам го…

– Знаеш ли, че е работила, като проститутка и е чакала клиентите си на автобусната спирка в Рилци?

– Да, знам го. Знам че е минала по тоя път. Когато беше с мен не е правила нищо. Имаше това, което й е нужно. Не иска да се занимава вече с глупости. Иска един човек само, но като няма 1 лв. какво да прави, сираче израснало сред пияници, курви и измамници. Никой не се е опитвал да и помогне в живота. Всеки гледа да я наебе за 5 лв. и чао…

Е свърши се с лъжите, измамите, заплахите, проституцията… отиде си един млад човек направил много глупости.

Бог да я прости!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене