Свържете се с нас

Новини

Коя беше самоубилата се Десислава Арсова?

Публикувано

на

Десислава Арсова от благоевгадското село Рилци се самоуби скачайки от 7-мия етаж на блок в София! 29-годишната Деси от благоевградското село Рилци скочи от 7-мия етаж на блок в столичния квартал „Обеля“ и загина на място.

Коя беше самоубилата се Десислава Арсова?

Знаем, че за мъртвите се говори или хубаво или нищо, но сме длъжни да отбележим, че монетата винаги има две страни. Докато едни тъгуват други пируват, защото Деси не беше китка за мирисане. В родното и село хората шушукат, че им е станало по-тъжно за смъртта на Ина Фотева от хитовия сериал „Откраднат живот”, в който Фотева се самоуби зрелищно, скачайки в пропастта. Деси от благоевградското село Рилци скочи от 7-мия етаж на блок в София.

 

В брой 6 на печатното издание на Топ Преса от 2015 год. ви разказахме покъртителната история на Десислава Арсова, едно момиче останало без родители в ранна детска възраст. Била е лъгана и бита от мъжете с които е живяла. Била е отвличана и държана в плен. Тя разказа пред камерата на Топ Преса, че се страхува за живота си, защото бившето й гадже я е накарал да подпише документи с които тя взима 10 хиляди лева от съседка, като капаро за продажбата на нейната къщата. Къщата била спазарена за 30 хиляди лева, но до продажбата така и не се е стигнало. От взетите 10 хиляди, тя твърдеше, че си е купила само един молив за очи. Пила няколко кафета и ползвала няколко таксита от селото до Благоевград. Останалата сума била изхарчена от приятелят й Тони. Топ Преса установи, че тайнствения Тони е Антон Маерков и на някои от документите с които той и Деси са взимали пари са подписани от него.

След като публикувахме на първа страница интервюто с Десислава Арсова, на 13 февруари 2015 год., Топ Преса направи национална новина със своето заглавие: “Топ Преса, помогнете ми – заплашват ме, че ще ме направят проститутка”. Всички електронни медии гръмнаха с подобни заглавия. Само в blitz.bg брояча на статията показа 21 902 прочитания. Google намира над 11 500 сайта в които има интервюто с момичето от Рилци. Идеята ни не беше такава, стремяхме се да помогнем на бедното момиче. Още същия ден с нас се свърза Любка Митева – секретар на Местната комисия за борба с трафик на хора – Благоевград. Поиска да се срещнем, за да поговорим по този въпроса. Обадихме се на Деси и се уговорихме да направим среща с Любка Митева в понеделник (16 февруари в 14 часа). Зарадвахме се, че има още хора, които са готови да й помогнат. Бяхме уредил и срещата в която щяхме да я запозная с бъдещия й работодател… В 13:30 часа бяхме, пред сградата на Община Благоевград. Обадихме се на Деси, а тя ни каза, че няма да дойде на срещата, защото е заминала за няколко дни на морето… Стана ни много чудно, уж се страхуваше, уж искаше много да почне работа, а заминала за морето… Качихме се в 425 стая в общината, където се намира Местната комисия за борба с трафик на хора, за да се запозная с Любка Митева. Поговорихме си… разказахме й и неща, които не бяха включени в интервюто и се разбрахме, че като се върне от морето ще ги срещнем…

Преди това…

След като срещнахме Деси и Силвия Димитрова, председател на сдружение „Знание, успех, промяна“ се оказа, че щом има заплаха и ако тя се окаже реална, тя може да бъде настанена в защитеното жилище в Перник. Като чухме: “Перник”, веднага се сетихме за нашата приятелка, бизнес дамата Аниела Милушева. Обадихме й се, разказахме й за Деси и поискахме, ако е възможно и там да й бъде подсигурена някаква работа. Аниела Милушева, освен че е богата и много красива е и човек с много голямо сърце. Веднага се съгласи да съдейства… Но нашата героиня Деси отказа и тази работа и настаняването в защитено жилище…

Спря една кола до мен и в нея виждам мой съученик и добър приятел. Влязох в колата и той ми каза; “Копеле, какви ги пишеш ти бе, за тая от Рилци.? Aз бях тогава с Н., аз карах… видях и чух всичко, не й е отправял никакви заплахи… Хвана, кръстчето което висеше на огледалото на колата и каза: “Ето ако не ми вярваш, заклевам се пред Господ, че не имало никакви заплахи” ???”

Вече знаех кой е човека, който уж е заплашвал Деси. Според нейните думи той от скоро е на свобода, преди това е излежавал присъда за побой…

Обадих се на Н. и поисках да се срещнем, за да си поговорим и да чуя каква е й неговата гледна точка по въпроса. Видяхме се, оказа се че и с него се познаваме от доста време… Да настина имал е проблеми с властите и е лежал в затвора… Но и той потвърди, че заплахи не е имало. Поисках от него да ме запознае с майка му, жената която е дала десетте хиляди, като капаро за къщата на Деси…

Отново в Рилци

Имам среща с Е. С. Сядаме в добре подредената й къща, която се намира близо до тази за която вече е броила 10 хиляди, но не е получила нищо.

 

Разкажи как започна всичко?

– Дойде Деси вкъщи заедно с едно момче Антон Маерков с цел да продават къщата. Аз се съгласих да я купя и тогава я капарирах. Но после разбрах, че тя е още непълнолетна и че сделката не може да бъде осъществена, а те вече бяха изхарчили парите и Деси подписа и обеща, че като навърши пълнолетие ще ми продаде къщата. Тогава Антон Маерков, които беше пълнолетен се подписа, като гарант на сделката. И както каза полицая Иванов: “Ще пийнеш една студена вода”… те уж полицаите ме викнаха да представя документите които тя е подписала пред адвокат. Обаче Иванов прибра документите и какво вече стана с тях не знам. Преди аз да отида в полицията, срещу Деси вече започнаха да се трупат жалби, че е измамница. Ние имаме свидетели, че сме и дали тези пари…

Парите наведнъж ли са дадени?

– Не, тя идваше през седмица, като закъсат. Тя системно лъжеше, идваше тук и плачеше, че Антон ще я пребие,че няма пари за ядене. Аз не броя ,че всеки ден съм й давала по 5 – 10 лв., защото ме е жал да я гледам как се мъчи. Давах и пари, тя се разписваше. Чакахме да стане пълнолетна да доплатя и да взема къщата. Но когато тя стана пълнолетна, каза че не може да я продаде, а и че няма от къде да намери пари, за да ми ги върне. След мен, по подобен начин е измамила още много хора. И добре, че е кмета Живко Чукарски, той може би е попечител, е взел документите при него да не може да мами и други хора.

Ти готова ли си да извадиш сега този остатък от парите, които по документи е 20 хиляди, за да й ги платиш и да се приключи с този проблем?

– Да, но тя не иска…Съгласява се, но не го прави! Много ме е жал за нея, даже с мъжа ми мислехме да не се занимаваме повече с нея… Аз даже исках да и давам парите, а да и купя апартамент в Благоевград и да направим бартер, за да не може някои да се възползва от тези пари, точно както направи този Антон… Тя обаче не иска помощ. Тя иска да вземе пари и да голяе, не мисли за утрешния ден. Тя идваше често да ми иска пари, и аз за да не гладува и давах всеки път. С извинение, че сме на масата, но тя е идвала да ми търси пари и за дамски превръзки… Но от както пробва да изкара Николай виновен, не съм и давала и стотинка. Тя се възползва от това, че той и осъждан. Нали уж ей на тоя е много страшен… И хората я съжаляват. Тя е изпечена мошеничка. Научила се е да плаче когато необходимо, за да може отсреща човека да и повярва и да я съжали. Хората от Рилци много добре знаят, тя че работи като проститутка. Седеше тук на спирката и са я качвали всякакви мъже. Това може да го потвърди всеки в селото.

Питам Н., този страшния дето е лежал в затвора. Той е наистина здраво момче с големи мускали и татуировки.

Н., помниш ли какво точно си казал на Деси, когато си я срещнал на ул. “Джеймс Баучер”?

– Помня разбира се. Видях Деси и казах на моя приятел да спре, слязох от колата и отидох при нея. Защото бях разбрал, че освен на майка ми от която вече беше взела капаро се е опитвала да продава къщата и на друг човек. И от него искала някакви суми и за предварително плащане. Но явно той усетил, че момичето нещо се опитва да го измами и се отказал. И й казах: Деси разбрах, че се опитваш да продадеш къщата, виж се с майка ми, за да се разберете. Дали да и върнеш парите или тя да ти доплати и за я вземе… Тя тогава каза, че и е неудобно от жената, аз толкова години я лъжа за парите. Тя много добре знае, че майка ми никога няма да й се скара. Тя винаги я е съжалявала и за това сега не започва дело, срещу нея. И Деси беше ходила при майка ми и била казвала как съм я заплашвал… Тя казва, че съм наскоро съм пуснат от затвора, а аз съм на свобода от 2012 год. Всичко е с цел да изглежда все едно е в голяма опасност. Хората, я гледат такава слабичка, уж наивна, сираче и я съжаляват. Та тя е завлякла и лихваря Бисер Богданов с някакви пари.

Значи заплахи не е имало, така ли?

– Никога не е имало заплахи. Аз съм сериозен, човек имам семейство… Лежал съм в затвора. Внимавам какво правя и какво говоря. Няма как, аз да я карам да става проститутка, тъй като, тя сама си работи това от години. Стой тук на спирката на Рилци и я качват разни мъже. Тук всички знаят, то не е тайна… Тя си има редовни клиенти, стари хора… Тарифата и е 5 лв. Защо ми е на мен да се занимавам с нея… Да, веднъж я питах дали наистина работи, като проститутка, и ако е така защо не почне да се издължава на майка ми… А не съм й казвал, че аз ще я правя такава или да я изкарвам от България.

Обадих се на Деси, й и казах, че съм в къщата на сем. С. да дойде до тях, за да се срещнат очи в очи и да се разберат дали иска другата част от парите или ще върне взетото капаро. Но тя отказа да дойде…

Така ли постъпва човек, който иска да приключи с даден проблем ? Отказа се от защитеното жилище в Перник, отказа работата там и тук в Благоевград. Но приятелят й поиска да й уредим общинско жилище, ако може де! С този, който тя предпочете да замине на море вместо да се срещне с бъдещия си работодател. Приятелят и вече е бивш, отказал се е от нея, като осъзнал, че няма как да я промени.

Питам го…

– Знаеш ли, че е работила, като проститутка и е чакала клиентите си на автобусната спирка в Рилци?

– Да, знам го. Знам че е минала по тоя път. Когато беше с мен не е правила нищо. Имаше това, което й е нужно. Не иска да се занимава вече с глупости. Иска един човек само, но като няма 1 лв. какво да прави, сираче израснало сред пияници, курви и измамници. Никой не се е опитвал да и помогне в живота. Всеки гледа да я наебе за 5 лв. и чао…

Е свърши се с лъжите, измамите, заплахите, проституцията… отиде си един млад човек направил много глупости.

Бог да я прости!

 

 

коментара

ВМРО

Ангел Джамбазки: С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес

Публикувано

на

С ваша помощ на 26-и май ще продължим да браним България и българския интерес. Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата на ВМРО Ангел Джамбазки по време на концерт на площад „Антон Новак“ във Варна, организиран от ВМРО – БНД. На събитието присъстваха и министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, както и кандидатите в листата на ВМРО за предстоящите избори Иво Пазарджиев, Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

Пет години бранихме България е Европейския парламент от нелегалната миграция. Пет години бранихме България от фундаментализъм, циганизация, турцизация и ислямизация. Пет години бранихме нашия интерес срещу двойните стандарти и срещу правото на българите да работим в Европа достойно, честно и да повишим нашите доходи. С вашата помощ на 26-и май ще продължим да браним България, заяви Ангел Джамбазки.

Патриотизъм е да пазиш само и единствено българския национален интерес. Това каза по време на концерт във Варна, иницииран от ВМРО – БНД, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му ВМРО ще се бори за Европейски съюз, съставен от суверенни и равноправни държави. Това няма да стане с безлични евродепутати, които са се изказвали по 2-3 пъти за 5 години, но са си взимали заплатите. Това ще стане, когато в Европарламента има хора като Ангел Джамбазки, бойци и бунтари като Андрей Слабаков, добри командири като ген. Шивиков, млади хора като Иво. Хора, които имат самочувствие и знаят защо отиват там, заяви Красимир Каракачанов.

Той прикани присъстващите да гласуват на 26-и май, тъй като техният избор е важен за българските интереси в Европа. Много хора смятат, че предстоящите избори, както всички избори не са важни. Истината е обаче, че всеки един нормален гражданин в едно що-годе демократично общество, каквото е нашето, има право по време на изборите да избира. Ако Вие по време на тези избори останете вкъщи и продължим да мрънкаме под юрганите и на кръчмарската маса, нищо няма да се промени, посочи Красимир Каракачанов.

Според него, в Брюксел през последните 30 години се налагат политики, които унищожават нормалните държави. Една политика, която налага гей бракове, 32 пола, налага ни политика на приемане на нелегални имигранти в България. Обяснява ни, че няма нужда да бъде българи или германци, или някаква друга националност. Обяснява ни, че нашата християнска вяра няма никакво значение, каза още лидерът на ВМРО.

По думите му, ВМРО не иска Европейски съюз, който налага на деца да наричат родителите си родител 1 и родител 2, нито представя семейство от еднополови двойки. Ние не сме канили и не желаем да каним милиони имигранти от Африка и Близкия Изток. Ние не искаме да си променяме културата, защото това е нашата ценност, заяви Каракачанов. Той прикани присъстващите, които усетят нужда от промяна, да станат и да покажат, че България има нужда от български представители в европарламента, а не такива, които отиват там да показват новите си дрехи и да си уреждат живота.

Да живее България и на 26-и май не се плашете ни от лошото време, нито от празните приказки на разни дребни политикари и джуджета в политиката. Нека заедно да покажем, че България има своето достойнство и да пратим хора, които да я бранят в Европейския парламент, каза още Каракачанов.

Ангел Джамбазкпредстави кандидатите от листата на ВМРО – адвокатът Иво Пазарджиев, актьорът Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков.

ВМРО е от организациите, които не се явяват само по избори и после изчезват. Ние имаме дългогодишни дейности именно в тази посока, която виждате днес. Както знаете пред България стои поредния важен избор, а именно изборите за членове на Европейския парламент. Ние се явяваме самостоятелно на тези избори със самочувствието, че сме оставили трайна диря с дейността си, каза кандидатът за евродепутат Иво Пазарджиев. По думите му, дейността на Ангел Джамбазки не е останала незабелязана през последните 5 години, а именно той е човекът, който е разчупил представата за евродепутат. Иво Пазарджиев заяви, че кандидатите на ВМРО, отивайки в Европейския парламент, знаят как да защитават европейските интереси.

Актьорът Андрей Слабаков заяви по време на събитието, че иска да промени „филма“, наречен Европейски съюз, който някой се опитва да направи. Искам да се направи един добър филм, който е смислен и има щастлив край. Там са им сбъркани актьорите, сценаристите. За актьорите е ясно, че голяма част са сбъркани. И искам това са бъде филм, в който става на въпрос за християнски ценности, защото ние сме християнски цивилизация, каза Андрей Слабаков. По думите му промяната в законите с цел да се въведе използването на названия „родител 1“ и „родител 2“, освен традиционните майка и баща, трябва да бъде прекратено. Според него трябва да се заложи на традиционните християнски ценности и всеки депутат от България, който отиде в Европейския съюз трябва да се грижи за интересите на България, а не да се разсейва с купуването на вратовръзки.

коментара

Продължете с четенето

Новини

Драганка Динова от Благоевград спечели 20 000 лева от „МЕГА ДЖАКПОТ“

Публикувано

на

Големият победител в играта „МЕГА ДЖАКПОТ“ в шоуто на 18 май по NOVA е Драганка Динова. Тя изтегли най-голямото число в предварителната игра – 50 и получи шанс да изпробва късмета си за мега джакпота от 2 400 000 лева. Късметлийката е на 60 години от Благоевград.

С „Колелото на късмета“ тя определи, че ще играе за 150 000 лева, а след това отиде пред сферите на Национална лотария. С първото натискане на бутона Драганка си спечели 5000 лева. След това предвиди правилно, че следващото число ще е по-малко и сумата ѝ стана 10 000 лева. В третата сфера Драганка сгреши, но въпреки това продължи и даде още две правилни предвиждания. Участничката предпочете да не рискува повече и си тръгна с 20 000 лева.

Останалите четирима участници Веселин Бончев от София, Ели Каменова от Самоков, Виктория Бобева от село Падина и Стоименка Дойкова от Пазарджик получиха утешителни суми от 1000 лева, ваучери за 100 лева за онлайн игрите на Национална лотария и билети „Магични плодове“.

Драганка ще похарчи парите за екскурзия и ще помогне на децата и внуците си.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ