Ето защо полиция нахлу в ТЕЛК – Благоевград

Експертите се гаврили с пенсионери инвалиди,криели документите имс години

Икономическа полиция нахлу в ТЕЛК – Благоевград, за да вземе уличаващи документи, които доказват гаври с пенсиите на инвалиди, научи Lupa.bg. Експертите на ТЕЛК криели документи на възрастни хора с увреждания от няколко години.

От около 6 месеца ченгетата били затрупани със сигнали за далаверата, но чакали да съберат повече доказателства. По случая могат да изгорят и икономически полицаи, които са взимали рушвети – да скриват данни по предишни проверки.

Lupa.bg научи, че става дума за забавяне на медицински досиета с години, като по този начин се печелили пари. Не става дума за един пациент, а за десетки такива случаи.

От полицията все още не дават официална информация по случая. Председателят на ТЕЛК д-р Олег Кашукеев е оказал съдействие и е предал преписките. Акцията продължава и в момента, не е изключено с белезници да бъдат отведени поне 7 човека, научи Lupa.bg.

Припомняме, това е поредната проверка в ТЕЛК за последните месеци. През февруари заради вземане на подкуп бяха задържани както служителка на ТЕЛК-Търговище, така и председателката на ТЕЛК-Ловеч . Тогава стана ясно и че за издаването на решения за инвалидност в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп.

Месец по-късно беше проведена и спецоперация срещу злоупотреби с издаване на ТЕЛК решения и източване на НОИ и в София и Силистра.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене