Облачно и дъждовно време днес

„Във вторник в Западна България ще завали дъжд, а в планините сняг, което ще доведе отново до ниски температури. Живакът ще стигне най-много до 16 градуса в средата на Страстната седмица. В Западна България се очаква да е най-лошо, отново превалявания, облачно време и слаб вятър“. Това заяви синоптикът Красимир Стоев от НИМХ в интервю за в. „Телеграф“.

„Преваляванията в по-голяма част от страната ще спрат в сряда вечерта. Температурите бързо ще се повишат. Очаква се живакът да стигне до 17 градуса и към края на Страстната седмица ще се наслаждаваме на по-хубаво вре,е. Вероятността за облаци има само в късните следобедни часове.

През първия почивен ден, Разпети петък, ще ни изненада слънчево време. Разбира се, това не важи за цялата страна. На места в Западна България има голяма вероятност за силни превалявания от дъжд“, заяви той. Що се отнася до времето в почивните дни от 1 до 6, експертът посочи, че е прекалено рано да се каже.

„Месечната прогноза за май се прави в края на другата седмица. Към този момент мога да заявя, че в края на април и началото на май температурите продължават да се покачват. Това обаче ще бъде за кратко, тъй като вероятността за проливни дъждове и през следващия месец продължава в почти цялата страна.

В първите дни на май, особено около празниците, се предполага отново облачно време и валежите от дъжд. През първата седмица на май максималните температури ще бъдат около 20 градуса, което е напълно нормално за сезона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене