Видео: Десети, международен шах – турнир проведоха в село Огняново

В гърменското село Огняново, проведоха десетия, юбилеен международен мемориален шах-турнир „Стилян Стругов“. Турнирът е в памет на Стилян Стругов, прогресиращ млад шахматист от с. Гърмен.  Организатор и неизменен домакин на турнира е шахматен клуб „Никополис“,  с. Гърмен, с председател Стоян Стругов. И тази година, тенденцията на повишен интерес към състезанието от цялата страна и чужбина е спазен.

 

Благодарение на активната дейност на гърменския клуб „Никополис“ и организирането на турнир от толкова високо ниво, спортът „шахмат,“ доби голяма популярност в неврокопския регион. От общо 66-те участника в турнира, Ангел Тошков, който се състезава за клуб „Никополис“ се класира на второ място а Димитър Бозов, от шах-матен клуб „Места“, гр. Хаджидимово, зае седмото място в класацията. Шампион в таз-годишното издание на юбилейния турнир стана Светослав Лозанов, вице шампионът е както вече казахме, Ангел Тошков а трети на почетната стълбицана победителите се качи Николай Нинов.

„С ежегодния турнир който организираме се цели да се повиши спортното майсторство на шахмата и да се популяризира сред младите хора тази най- интелигентна спортна игра”, каза още председателят на кулб „Никополис“, Стоян Стругов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене