Connect with us

Градът

ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев с нови успехи в английския език

Published

on

Това се случи на Ннационалния турнир на състезанието по английски език БЕСТ

Учениците от ПМГ „Яне Сандански“ се състезаваха с 333 от най-добрите участници от цялата страна и в жестока конкуренция постигнаха отново изключителен успех.

След няколко осминафинали на поезия, оригинална оратория, проза и дуо от тринадесетте ни участници, десет се класираха на  четвъртфинали. След оспорвани представяния и вдъхновени речи, осем прескочиха тричленното жури и отидоха на полуфинали, което е повече от сериозен успех за гоцеделчевци. След спиращи дъха презентации, петима бяха допуснати на финалите да мерят сили с най- добрите участници от страната и да спечелят одобрението на петчленното жури.

И така отбора на ПМГ „Яне Сандански“ под ръководството на г-н Нейтън Джейкъбсън се сдоби с едно първо място на Анастася Лукманова за оригинална оратория, трето място на Дениз Тюмбелекчиева за  поезия, трето място на Калина Кръстилова за оригинална оратория, четвърто място на нейната сестра Катерина Кръстилова за поезия, четвърто място на Георги Папарков за оригинална оратория и пето място на Салвера Бали за поезия.

Всички ученици от отбора на БЕСТ за пореден път заслужиха нашето искрено възхищение и признание за усилията си, прославайки не само своето училище, но и Гоце Делчев.

 

коментара

Градът

ДОБРАТА НОВИНА! Зрелостниците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Випуск 2020 с изключителен успех навръх 100-годишнината на училището

Published

on

Абитуриентите, които получиха своите дипломи на 25.06.2020 защитиха престижа на едно от най-старите средни училища в югозападна България

Зрелостниците на елитното школо не само станаха първи при представянето си на ДЗИ сред четирите общини на бившата Неврокопска околия – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, което е ненарушима традиция от незапомнено време, но спазиха традицията да бъдат в челната тройка на най-добре представилите се средни училища в област Благоевград. В това отношение момичетата и момчетата на ПМГ „си позволиха“ обаче да нарушат друга тенденция като, след като доста години насам заемаха третото място в класацията след матурите, през 2020 се изкачиха на втора позиция и изместиха от там ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград. Възпитаниците на гоцеделчевското училище „инкасираха“ среден успех Много добър 5.12 от двете с 30 стотни по-малко от първенеца в областта ЕГ „Академик Людмил Стоянов“. Постижението на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ има и още едно радостно изражение – школото не само запази мястото си в класацията Топ 100 на най-добрите средни училища в България сред над 1000 в цялата страна, а и се изкачи нагоре по стълбицата. Те се „изкатериха“ с цели 36 позиции в сравнение с миналата година и са на 62 място и записаха името си в историята не само на ПМГ, но и на Гоце Делчев. Зад себе си те оставиха традиционно силни „школи“ като ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград, ППМГ „Васил Левски“ – Смолян, ЕГ „Иван Вазов „Смолян“, ПМГ „Академик Боян Петканичин“ – Хасково, ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, ППМГ „Академик Иван Ценов“, ПМГ „Емануил Йорданов“ – Кюстендил и др.

ТОП ПРЕСА поздравява ПМГ „Яне Сандански“ с пожелание да продължи да катери нелекия път на образованието и да бъде едно от средищата на образованието в България

 

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО: Чудо, знамение на Кръсопоклонна неделя на параклиса Духа Стъпка! Вижте какво засне християнин! Добра поличба!

Published

on

Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.

На този ден християните специално се покланят на един от най-ярките символи на християнската вяра – Светият и Животворящ Кръст Господен. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужвапразнична Света литургия.

Точно в този ден, читател на Топ Преса желаещ да стане категорично амонимен ни изпрани уникално по рода си авторско видео, на което по думите му той е заснел едно малко ЧУДО, което е добро знамение.

За всичките читатели на Топ Преса, предостяваме въпросното видео, на което се вижда как две срещи загасват почти едновременно и основон огъня тръгва.

Случолото е на инпровизирания иконостаст пред параклиса на месността Духа Стъпка, над неврокопското село Мосомище. За въпросното свещено място Топ Преса преди време ви запозна с видео репортажът си :

Топ Преса по следите на Божиите места в югозапада! ДУХА СТЪПКА – Мосомишкият Ерусалим! УНИКАЛНО ВИДЕО

Според всички хора на които имаме доверие, за разчитане на подобни случки, въпросното значмение е на добро. То ни казва в такъв свещен ден, че дори усещайги огънят да гасне в нас, не трлябва да губим вярата си и чудото ще се случи – той отново ще се запили. Свещения огън! Вярвайте уважаеми читатели на Топ Преса! Точно в този труден момент вярата ще ни спаси и Бог н иизпраща знаци за да ни покаже че е с нас и ще ни помогне.
Молим се на този Светъл Ден, лошото да се махне от пътя ни и за напрадда ни чакат здраве, къскмет и щастие на нас и нашите семейства ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ:
https://www.youtube.com/watch?v=CK2nUEc1tkw

Смята се, че в средата на Великия пост този ритуал дава на християните духовна сила, за да извървят до края пътя на пречистването – до деня на Възкресението.

Честният кръст е най-святото знамение и най-светлият символ на християнската вяра.Затова всички Свети тайнства – кръщение, миропомазване и Божествената евхаристия, се извършват с призоваването на Светия Дух и с Кръста.

Всички Свети благословения се дават с кръстния знак, а храмовете, свещените предмети и одежди се освещават с Честния кръст.Без Кръста е немислимо което и да било литургично действие.

Кръстът е и жертвеникът, на който Христос е принесъл себе си за целия свят, преживявайки най-голямата болка и унижение. Смъртта му се счита за животворна и спасителна, защото дарява живот и избавление.

В тези трудни да България и света времена да се помолим за здраве и благоденствие на всяко човешко същество! Убедени сме че  Бог се смили над нас! Показва го :

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2020
П В С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ПОПУЛЯРНИ