На сесия на ОБС Благоевград днес! Кметът Ат. Камбитов охлади „страстите опозиционерски“ с ударен коментар: „Лъжи, лъжи, лъжи и спекулации! Заради такива като вас съм проверяван десетки пъти и Нарушения – Няма!“

Отговорът на градоначалника бе по повод изказване на съветника Ан. Тодоров: „Имал ли е кметът фирма, когато е встъпил в длъжност, дъщерите му имат апартаменти, откъде са им парите?!“, пита Тодоров

Обсебени са от кмета Атанас Камбитов опозиционерите в Благоевград. Отношението им към градоначалника вече заприлича на извратена, страстна любов и силна пристрастеност. Кметът се превърна в опозиционерската „дрога“ и всяка сесия неговите лични дела, а не работата му като кмет, са обект на обсъждане в местния парламент.

Поредна сесия на общински съвет се провежда днес и кметът отново е главен герой в изявленията на баш опозиционерите, които сякаш забравиха, че са избраници на народа и вместо да решават проблемите в града са се захванали да нищят личността Ат. Камбитов, заливайки го с питания, на които вече многократно сме чували отговорите.

Най-яркият представител на така наречената опозиция, съветникът от ПП Партия на Зелените, Андон Тодоров откри днешната сесията с изявление, в което се обърна към кмета Камбитов с искане да даде обяснение около събитията от последните дни, а именно „разкритията“, че градоначалникът е нарушил закона. Нарушението, според Ан. Тодоров, се състои в това, че градоначалникът е фигурирал като управител на фирма, докато е действащ кмет, Тодоров заби още по-надълбоко и засегна и дъщерите на кмета и притежаваните от тях имоти, които според него са закупени на много по-ниски от реалните цени.

Съветникът Тодоров обвини и заместник-кмета Шопова в нарушение на закона като същата, според него, е учредила фирма на името на майка си. Фирмата не е действаща, според изказване на Шопова, но Тодоров се усъмни, защото според него, с пари от фирмата, Шопова е закупила апартамент от строителна фирма.

Кметът Камбитов вдимо отегчен от питанията и изявлението на Тодоров, посрещна всичките му твърдения с усмивка и му отговори така: „Лъжи, лъжи, лъжи и спекулации. Истината е, че това са откровени лъжи и аз не мога да разбера що за поведение е това от година и половина. Толкова сте се озлобили, че вече губите мярка.“ Той подчерта, че за разлика от тях е имал фирми още, когато е влязъл в политиката. Камбитов „охлади ентусиазма“ на Тодоров и заяви, че от 2009 година насам е проверяван многократно от НАП като физическо лице.

Проверяван е още през 2002 и 2007 година преди да влезе в политиката. След като е станал депутат, също е бил обект на проверки в периода 2007-2012г. по „доноси на приятели“. Кметът Камбитов гарантира, че при никоя от всичките тези проверки не е установена нередност.

От страстите в залата на ОБС определено се вижда, че предизборно и тенденциозно опозиционерите не спират да хвърлят кал по кмета и екипа му с недоказани твърдения и обвинения. Очевидно са загърбили интереса на избирателите си и са запретнали ръкави да творят измислени сензации. До къде са готови да стигнат, предстои да разберем, сесията продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене