Над 700 участника се включиха тази година в международния ден на танца в Гоце Делчев /ВИДЕO/

 На 20 и 21 април в Гоце Делчев се отбеляза международния ден на танца. Над 700 са участниците, които тази година се включиха в двудневното културно събитие което се организира за 11-та поредна година от Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865”, а интересът към него е все по-голям както от страна на зрителите, така и на участниците. Тази година  се включиха 20 танцови състава от страната и чужбина. Местните състави са 4, а останалите са от София, Благоевград, Девин, Панагюрище, Сандански, района на Разлог, Петрич и други. Специални участници в танцовия празник бяха Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци гр. Гоце Делчев, както и гостите от Черна гора, Гърция и Северна Македония.

Тази година, събитието бе проведено в памет на Запрю Икономов – дългогодишен ръководител на Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев /роден на 20.04.1929 г. и починал на 30.01.2015 г./. Той е човек с изключителни заслуги за съхраняване и разпространяване на българското фолклорно богатство и е почетен гражданин на Гоце Делчев.

Танцовият празник започна в съботния следобед с атрактивен дефилаж по улиците на града който приключи на площада пред Домът на културата, където на сцената се изявиха всички  танцови състави пожелали участие в културната инициатива на община Гоце Делчев. На втория ден на танцовия фестивал  в градския парк се състоя гала концерт на участниците плюс още няколко детски танцови формации от Гоце Делчев. На многобройните зрители и читатели на Топ Преса и любителите на танцовото изкуство в интернет пространството предлагаме подробен запис на най-доброто показано от всички танцови състави на заключителния концерт в неделя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене