В Жабокрът избират най-вкусния зелник за 11-а поредна година

За 11-и пореден път в кюстендилското село Жабокрът любители кулинари спориха чий зелник е най-вкусен зелник. Тази година в Празника на зелника и сладките изкушения взеха участие кулинари с около 60 кулинарни изкушения. Още преди започване на събитието всичко бе изкупено в подкрепа на Тони Костов от Кюстендил, нуждаещ е от скъпоструващо лечение. Присъстващите бяха поздравени от кмета на Жабокрът, Десислава Стоянова и председателят на местното читалище организатор „Съгласие“, Милена Стоименова.

„Благодаря на всички, които се включиха в приготвянето на зелниците и сладките изкушения, както и на онези, които изкупиха всичко, което бе донесено в подкрепа на нашето слънчево момче Тони Костов. За поредна година празникът цели да запази живи традициите, които в нашето село се предават от поколение на поколение. Желая светли празници на всички!, каза в обръщението си Милена Стоименова.

Кулинарните изкушения бяха оценявани от тричленно жури с председател Виолет Вьорлер, която е и един от спонсорите на проявата. За най-добре представилите се има предметни награди и парични стимули.

Гостите се забавляваха с изпълненията на местни състави и гости от Северна Македония. За доброто настроение на всички се погрижи и специалния гост – изпълнител, народната певица Деси Николова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене