С официално награждаване бе закрит XXI Национален ученически празник „За хляба наш…“

Отличията бяха връчени на младите творци, които и тази година показаха много умения, талант,знания и любов към българските традиции.

Наградиха победители в тазгодишното издание на Националния ученически празник „За хляба наш…“ снимка 1

Грамота и плакет за активно участие с най-много творби в конкурса „Рецептите на Баба“ бяха връчени на Гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“- Благоевград. Награди бяха връчени и в конкурс „Приложно изкуство“ за ученици I-IV и V-VII клас, както и в конкурс „Макети“ за ученици в I-VII клас и VIII – XІІ клас.Наградиха победители в тазгодишното издание на Националния ученически празник „За хляба наш…“ снимка 2

Наградиха победители в тазгодишното издание на Националния ученически празник „За хляба наш…“ снимка 3

На сцената се качиха още и победителите в конкурсите „Млад дизайнер”: „Обреди”; „Драматизации”; „Рисунка“, I-IV клас; „Рисунка“, V-VII и конкурс „Есе” на тема: „Сред житата на моята родина“ и „Разказ” на тема „От зрънцето до хляба“ за ученици I-IV клас, V – VІІ клас.

Конкурсът „Научна разработка” /проект/ – за ученици от VІІІ до ХІІ клас в се проведе в две направления – професионални и профилирани училища и средни училища и извънучилищни институции /ЦПЛР, читалища, школи и други/, които също получиха награди за отлично представените дейности.

В различните категории участниците бяха оценени от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството.

Програмата и през двата дни бе богата, разнообразна и интересна.

XXI Национален ученически празник „За хляба наш…“ се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене