Традиционният ден на безопасността на движението в рамките на Празниците на община Гърмен проведоха учениците от ОбУ „Христо Ботев“, Дъбница

Изключителни умения по майсторско управление на велосипед, стабилни познания по правилника за движение, на които биха завидели и професионалисти, полезни съвети и поуки към всички участници в движението, песни, танци, награди, усмивки много, красота имаше вчера в парка на гърменското село Дъбница . Учениците от ОбУ „Христо Ботев“, Дъбница проведоха  традиционният си Ден на безопасността на движението по улиците и пътищата  ,а на въведената от години от директора Илия Цацев  инициатива  станаха свидетели и разбира се  много емоционална публика деца,  учители жители на цялото село.

36 ученици от училището в Дъбница демонстрираха пред голямата си публика в условия, близки до реалните, какво са научили в часовете по безопасност на движението през годината.

 

Пред авторитетно жури в което имаше и представители на КАТ и РУ Гоце Делчев  учениците показаха, че теоретичните познания, съчетани с практически умения, са гаранция за тяхната  сигурност и безопасност на пътя.

Така  перфектно организираното състезание се проведе в три възрастови групи /І – ІІІ клас, ІV – VІ клас и VІІ – VІІІ клас/.

За всяка от тях бяха предвидени по три награди – за І, ІІ и ІІІ място, а журито раздаде още три поощрителни награди, три награди за пълно оборудване на велосипедистите и една специална награда за стилно и безупречно изпълнение на всичките 11 елементи. „Всички награди са осигурени от община Гърмен в чест на празниците на общината.

Благодарим на РУП Гоце Делчев за съдействието и отговорното отношение към мероприятието, училището и учениците” сподели директора на ОбУ „Христо Ботев“, Дъбница Илия Цацев .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене