Близо 200 чувала от 80 литра бяха напълнени с боклуци от днешната акция „Почисти Копиловци“

Близо 200 чувала от 80 литра бяха напълнени с боклуци от днешната акция „Почисти Копиловци“, инициирана от общинския съветник Мирослава Костадинова.

В проявата се включиха около 40 човека, което спомогна за добрия ефект и положителния резултат. „Чувствам се удовлетворена и доволна. Смятам и занапред да има подобни акции, които да се осъществяват периодично. Целта е освен да бъде по-чисто и приветливо, да се даде и личен пример на подрастващите и хората да пазят околната среда. Поздравявам всички, които проявиха отговорност и се включиха в акцията“, каза Мирослава Костадинова.

По време на почистването бяха събрани боклуци, почистени тревни площи, детски площадки и други. Всичко това продължи цели 5 часа, а от общинския отдел „Чистота“ на Община Кюстендил, оказаха съдействие за извозване на чувалите. „Искам да благодаря на Община Кюстендил, че ни подкрепи, от общинска администрация ни бяха предоставени чувалите и ръкавиците. Предстои почистване на нерегламентираното сметище край реката, за което отново имаме обещанието на общината, да ни помогнат. То е с голям мащаб и затова се нуждаем от специализирана техника“, допълни Мирослава Костадинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене