Чрез пътен възел с кръгово кръстовище ще се осъществява връзката между АМ „Струма“ и град Сандански през главен път Е-79.

Целта е чрез въвеждане на постоянната организация на движението, да се осъществи безконфликтен достъп от една страна до курортния град, и от друга – до главен път Е-79 и АМ „Струма“.

Кръстовището на Е-79 към момента представлява триклонно такова – към град Сандански, към АМ „Струма“ и към част от някои населени места в община Сандански.

Три фирми представиха оферти в пазарните консултации за изготвяне на инвестиционен проект, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи на обекта.

Това са двете софийски „АТ Инженеринг 2000″ ООД и „ДЕВА ТРАНС“ ООД, и дупнишката „СТРОЙКОМЕРС“ ЕООД.

„АТ Инженеринг 2000″ ООД е дружество с ограничена отговорност, учредено с 5 млн.лв капитал. В офертата си дружеството предлага обща цена за извършването на услугите от 2 844 600 лв. с ДДС.

Приблизителна е и офертата на „ДЕВА ТРАНС“. Фирмата предлага обща цена от 2 676 000 лв. с ДДС.

С най-ниска ценова оферта, в консултациите участва и „СТРОЙКОМЕРС“ ЕООД с управител Даниел Аттарян. Общата сума в офертата е 2 000 000 лв. с ДДС.

Община Сандански вече е открила и процедура за възлагане на обществената поръчка за изготвяне на инвестиционен проект, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи за обекта.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене