БСП е без очаквания за фиксирана дата за предсрочни избори след заседанието на КСНС (ОБЗОР)

БСП

БСП е без очаквания за фиксирана дата за предсрочни избори след заседанието на КСНС. Според говорителя на БСП и министър на отбраната Ангел Найденов, на утрешното си заседание Консултативния съвет за национална сигурност няма да се определи дата за провеждането на предсрочните избори. Той обясни, че партията гледа на предстоящото обсъждане в рамките на Консултативния съвет на периода за провеждането на предсрочни избори и на датата за изборите, като на първа стъпка. На излизане от централата на БСП, където се проведе заседанието на Изпълнителното бюро на социалистическата партия, министър Найденов каза: „Не очаквам утре да бъде фиксирана дата, но нека да оставим все пак и някакво пространство за изненади. Продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които, разбира се, трябва да бъдат съобразени и със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани в рамките и на дейността на правителството и съответно на Народното събрание”. Ангел Найденов обясни, че оставката на правителството е продукт на определянето на периода и съответно на датата, защото след подаването на оставката текат определени срокове, обвързани с Указа на президента, в който трябва да бъде определена датата за провеждане на предсрочните парламентарни избори. Найденов заяви, че оставката не може да предшества разговорите и съответно мнението на политическите формации. По думите му, докато правителството подаде оставка, Министерски съвет и Народното събрание ще провеждат своите редовни заседания. 
Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова пък коментира пред журналисти след заседанието на Изпълнителното бюро, че оставката на правителството зависи от това, което ще каже президентът Росен Плевнелиев. Все още не е определена конкретна дата за предсрочни избори, за което Манолова обясни, че дата за изборите ще се определи след Консултативния съвет за национална сигурност и след като бъдат чути предложенията на президента Росен Плевнелиев. 
На заседанието на бюрото присъстваше и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който пред журналисти заяви, че е бил повикан на заседанието, за да коментира ситуация около кризата между Русия и Украйна.
Ксения ПЕЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене