Да се разходим под чадърите! Главната пешеходна улица в Благоевград отново  атракция за жители и гости

Приказно съчетание от  цветове отново може да бъде видяно по главната пешеходна улица „Тодор Александров“ в Благоевград.

През пролетно-летния сезон, хиляди чадъри  ще правят цветна сянка и ще радват жителите и гостите на областния център.  Инсталацията е по Еко стандарт и е изградена от въже, обезопасяващо и щадящо дървесната растителност.

Емблематичната композиция се прави по идея на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговият екип, а целта е Благоевград да бъде още по-атрактивен за жителите и своите гости.

Пъстрата композиция ще съпровожда Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”, литературното изложение „Литера Експо” , както и най-очакваното събитие – фестивалът, който събира световни звезди в Благоевград- „Francofolies.Blagoevgrad”.

Идеята се реализира със съдействието на Община Благоевград , „Карлсберг“ – България, Largo Mall, Общинска Банка и кино „Синемакс“, БГ Радио, ЮЗУ „Неофит Рилски“, „Sky optic”, агенция „Диаманти“, “Aperol Spritz”, Vivacom, магазин „Sportdepot“ и „Ликата“.

Миналата седмица, пред мол „Ларго“ бе монтирана и цветна инсталация с 500 пеперуди, допринасящи за празничното настроение преди светлите християнски празници.

Община Благоевград започна и преобразяването на 180 пейки на емблематични за Благоевград места. Те са с различни цветове, символизиращи пролетта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене