3 фирми, обединени в консорциум ДЗЗД „Авон – Пирин 2018”, спечелиха апетитна обществена поръчка на Национален парк „Пирин”

3 фирми, обединени в консорциумДЗЗД „Авон – Пирин 2018”, спечелиха апетитна обществена поръчка на Национален парк „Пирин” за 3 349 823.85 лв. без ДДС. Срещу огромната сума те ще проектират и построят няколко пътища и туристическите пътеки в парка.

Участници в консорциума са регистрираната в Стопанския двор на гр. Банско „Авон -5” ООД с управител Георги Бенин, в чийто строителен актив има 9 спечелени обществени поръчки за 3 487 128,41 лв. и една действаща за 882 000 лв., срещу които фирмата подменя водопровода в центъра на Банско. Другата фирма е столичната „Аплан инженеринг” ООД, в която съдружници са Александър Кутин и Михаела Ангелова, а последният играч в сдружението е благоевградската „Стилстрой-М” на Михаил Камбитов и Даниела Джукова.

ДЗЗД „Авон – Пирин 2018” спечели отпуснатата от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. сума и за двете позиции в обшествената поръчка, след като още на първи етап от състезанието вторият участник бе отстранен. ДЗЗД „Скаптопара билд”, включващ столичната „Парсек груп” ЕООД и благоевградските „Престиж бизнес – 93” ООД и „Растер юг” ООД, не бе допусната до отваряне на офертите поради пропуски в техническата оферта, преценени от комисията като много сериозни – консорциумът пропуснал да опише конкретните функции и отговорности на двама експерти и на проектанта по част „Паркоустройство и благоустройство”.

С избора на ДЗЗД „Авон – Пирин 2018” парк „Пирин” продължава повече от успешната си серия за избор на изпълнители по обществени поръчки, които само от ноември 2018 г. до момента са 10 на брой.

В средата на март паркът даде на столичната фирма „Бим консултинг” ООД 255 000 лв. без ДДС за подпомагане работата на експертите, избрани от парка по друг проект за подобряване на природозащитното състояние на видове и типове природни местообитания. Седмица по-късно софийската „Респромкомплект” АД получи 139 939 лв. без ДДС за „доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и инструктаж и обучение на система за регистриране на изстрели в защитена зона Пирин“.

В процес на финализиране са още 7 обществени поръчки, които дирекцията на парка обяви през последните 6 месеца. По тях се търсят най-различни специалисти: за изготвяне на мобилно електронно приложение с информация за регламентираните маршрути в парка /140 000 лв. без ДДС/, доставка на 5 УТВ-та и 7 мотоциклета /384 596 лв./, за оценка за съответствие на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор по време на строителството на 2 туристически маршрута /162 000 лв./, oпределяне на основните видове насекомни вредители в парка /183 000 лв./, както и за изследване на хидробиологичното състояние на няколко езера в парка плюс ръчното скубане на водораслите в тях, за което дирекцията е предвидила 171 000 лв. без ДДС.

Общата стойност на последните поръчки на националния парк е над 6 млн. лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене