Подарък за хижа Попови ливади в Пирин!

Проверявате ли какво ще е времето преди да поемете към планината? Добре ли Ви звучи както си стоите в офиса, да погледнете каква е обстановката около любимите Ви хижи и заслони?

Все още има много хижи и заслони в България, до които модерните технологии не са достигнали.

Ние от „Българска Организация на Хижите с Обсервация“ – БОХО™ сме екип планинари и сме се захванали да оборудваме хижите в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето, както и да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.

До сега успяхме да оборудваме чрез Вашите дарения 9 хижи с уеб камери, метеорологични станции или интернет и можете да ги видите на www.huts.bg :

х.Камен Дел на Витоша

х.Вихрен в Пирин

х.Мальовица в Рила

х.Конгур в Беласица

х.Беласица в Беласица

х.Рай в Стара Планина

х.Академик в Родопите

Чайната на Меча Поляна до ЦПШ „Мальовица“

х.Ловна в Рила

С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана нова техника и на хижа „Попови ливади“ в Пирин планина и официално ще бъде включена в проекта на „Българска Организация на Хижите с Обсервация” за цялостна обсервация на околната среда в планинските райони в България.

Хижа „Попови ливади“ се намира на обширна поляна, заобиколена с иглолистна гора в местността Попови ливади (Папазчаир), на границата между Среден и Южен Пирин и е достъпна с автомобил. Сградата на хижата е построена е през 1964 г. Представлява масивна постройка с няколко общи спални помещения, столова на приземния етаж, вътрешни тоалетни и няколко бани с топла вода. Хижата е електрифицирана и водоснабдена. Условията са стандартни като за хижа, но каквото липсва като лукс, напълно се компенсира от усилията на хижаря Митко Пирнарев. Винаги и във всичко си личи, когато някой прави това, което обича и влага сърцето и душата си в работата си. Има и още нещо, което няма как да не оцените, ако идвате отдалеч и сте гладни – Митко е и отличен готвач, а повечето неща, което ще ви сервира са домашни – сладка, компоти, кисело мляко, та дори домашно направен хляб и закуски.

Сега Митко Пирнарев има нужда от Вашата подкрепа, за да включим и неговата хижа към проекта.

Екипа на БОХО™ ще му помогнем, като осигурим радио антени и качествен интернет за туристите, уебкамера с Full HD резолюция, която да предава картина от хижата в реално време и метеорологична станция, за което разчитаме на подкрепата на туристите и планинарите, за набиране на средствата чрез тази дарителска кампания.

Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на хижа „Попови ливади“ в Пирин планина!

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене