ХК „Пирин 64“ изпрати най- успешния си сезон след повторното си завръщане в „А“ група

Мъжкият отбор та ХК +Пирин 64“ –Гаце Делчев , спечели сребърните медали в турнира „Купа България“, след като отстрани отборите на Осъм Ловеч, Добруджа Добрич, Спартак Варна, а на финала загуби от непобедения вече близо три години отбор на Локомотив Варна.

В първенството, отборът завърши на 5-то място след 10 победи, 2 равенства и 6 загуби и с актив от 22 точки, които не бяха постигани в предишните два сезона.

 До последния кръг отборът се бореше да влезе и в плей-офите на първенството като само 1 точка не достигна да се случи това. Но не само тези факти определят сезона като успешен.

Най-радващото е, че в този сезон, в отбора участваха 5-ма юноши на клуба – трима от тях на 16 години и двама на 21. Те показаха, че има бъдеще пред тях и взеха участие в много от мачовете.

 Това е и визията на клуба – в мъжкия отбор да влизат състезатели, продукт на школата, в която тренират вече около 60 деца в различни възрасти.

„Зад успешния сезон стоят и много хора и организации, на които искаме да благодарим: на община Гоце Делчев, в лицето на Кмета г-н Владимир Москов и общинския съвет, без които нямаше да можем да говорим сега за тези успехи, на нашия президент на Клуба г-н Богдан Боцев, на ресторант Езерото, на Пирин Спринг, на Максим Пръков, на Технополис гр. Гоце Делчев, на г-н Иван Златинов, на всички медии, които отразяваха и подаваха информация този хубав спорт да достигне до повече хора, на всички служители на залата за прекрасните условия за игра.

 Благодарим ви от сърце! Надяваме се и през следващия сезон да бъдем заедно, както и да се включат и други хора, за следващи още по-големи успехи. Естествено – огромни благодарности към всички момчета от отборите и техните треньори за емоциите, които ни дадоха. И за всички бивши състезатели, които допринесоха за възвръщането на традициите на хандбала в нашия град. Най- големите благодарности са към публиката, без която тази игра нямаше да бъде същата. Благодарим за подкрепата и в трудни и хубави моменти, и че повярвахте в нас, че с всеки мач ставахме все повече и повече. Благодарим!

До седващият сезон приятели”   е посланието от ръководството  на клуба след изпращането на  най- успешният сезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене