Полицаи и медици от Гоце Делчев спасиха живота на мъж изпаднал в гърч

Светкавична бе днес реакцията както на полицаите от РУ Гоце Делчев така и на медиците от Спешен център в града след подаден на тел .112 сигнал за мъж изпаднал в безпомощно състояние в домът си  Оказа че мъжът както си разговарял с близките в апартамента  е получил  гърч .

Много бързата реакция на пристигналите на място екипи на Спешна помощ и РУП Гоце Делчев и навременната помощ, която оказаха на изпадналия в безпомощно състояние мъж и пълно съдействие на медиците и полицаите на  близките, ситуацията бе овладяна и живота на пострадалият човек спасен.

Според медиците, състоянието на гърч е внезапна кратка загуба на съзнание, която се дължи на намален приток на кръв към мозъка. Много различни здравословни състояния също могат да предизвикат гърчове, включително сърдечни заболявания, панически атаки, ниска кръвна захар (хипогликемия), анемия епилепсия и др.

Докато в много случаи припадъкът може да бъде признак на някакво заболяване, понякога той може да се прояви и при на вид напълно здрави хора. Загубата на съзнание е по-характерна за възрастните хора, като при падането могат сериозно да наранят главата си. Повечето епизоди са много кратки и обикновено пациентите възстановяват съзнание отново след няколко минути, обясняват явлението  медиците които твърдят че при по особени обстоятелства не е изключено са се стигне и  до най- лошото – смърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене