Свържете се с нас

Крими

Потресаваща агресия на ученик в Югозапада

Публикувано

на

Ученик на 14 г. разпра главата на съученик с химикал по време на час в училището в село Микрево, община Струмяни.

Инцидентът стана вчера на обяд. Двете момчета имали вражда помежду си, пострадалият Любчо М. седял на предния чин, а атаката на съученика му дошла зад гърба му. При удара с химикалката от главата на Любчо шурнала кръв, а децата от класа се уплашили и се развикали. Веднага е информиран за инцидента бащата на Любчо и той пристигнал скоростно в училището. Момчето е закарано при личен лекар, тъй като имало главоболие и лек световъртеж, въпреки че му спрели кръвотечението. Лекарят обаче препоръчал да бъде закарано в болница, за да не се получат усложнения и да е под наблюдение.

Бащата и заместник-директорката на училището закарали Любчо в санданската болница, където разкъсно-контузната рана е обработена от хирург и зашита. Прегледан е и от невролог, след което е предписано домашно лечение и е освободен. По случая е започнала проверка от РУО. Децата ще дават показания в Детска педагогическа стая в полицията в Сандански.

ДИАНА ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Крими

ПЪРВО В ТОП ПРЕСА! Трагедия потресе Сатовча! Валентин Качанов е намерен мъртъв в Англия!

Публикувано

на

Трагедия потресе Сатовча. 27-годишният Валентин Качанов бе намерен мъртъв в канал край град в Англия, след тримесечно издирване. Валентин заминал на гурбет преди 4 години, но в края на февруари спрял да се обажда на близките си.

Започнало търсенето му и преди няколко дни край градче, източно от Лондон, в канал е открит труп на мъж. Оказало се, че трупът е на издирвания Валентин. Черната новина потресе съселяните му. Съкрушеното от мъка семейство няма пари да го докара, за да го погребе в родното село, затова негови близки започнаха кампания за събиране на средства.,

Според лондонски вестници има арестуван за смъртта на Валентин.

коментара

Продължете с четенето

Крими

В Окръжен съд – Благоевград дебатираха по проблеми,свързани с прилагането на Закона за правната помощ

Публикувано

на

 

Днес /23.05.2019 г./, по инициатива на Висшият адвокатски съвет в Окръжен съд  – Благоевград, се проведе среща между окръжни и районни съдии от областта, членове от Националното бюро за правна помощ, представители на Висшия адвокатски съвет /ВАС/, както и адвокати от Благоевградската адвокатска колегия.

На срещата присъстваха: Председателят на Висшия адвокатски съвет – Ралица Негенцова; зам.председателя на ВАС- Людмил Рангелов; Емил Ядков–член на ВАС; Председателят на Окръжен съд – Благоевград–Катя Бельова, председателите на районните съдилища–Вера Коева–РС–Благоевград, Николинка Бузова– РС– Сандански, и.ф. председателя на РС-Разлог–Велина Полежанова; Иван Чолаков–председател на Адвокатски съвет Благоевград; Мария Георгиева–секретар на Адвокатски съвет-Благоевград; членове на Адвокатски съвет-Благоевград зам.председателя на НБПП – Наталия Илиева; Петя Добрева-главен секретар на НБПП; съдии и адвокати от Благоевградски съдебен район.

Срещата протече в духа на конструктивизъм и на нея бяха поставени проблеми, свързани с прилагането на Закона за правната помощ, и определянето и назначаването на особени представители и служебни защитници.  След разглеждане практиката в Благоевградският съдебен район и становището на участниците в срещата бяха обсъдени  действия за разрешаване на поставените въпроси.

dav

dav

 

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ