Ангел Джамбазки: Да застанем зад българската кауза – дарения за Паметника на Шипка

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. Французите ще се оправят – колониална сила са!

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки с коментар относно правото на избор чия благотворителна кауза да подкрепи всеки от нас – катедралата Нотр Дам или пък Паметника на Свободата на връх Шипка. В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт.

Ангел Джамбазки апелира от нуждата да подкрепим българската кауза и да дарим пари за ремонта на Паметника Шипка.

Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение.

Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са.

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее.

Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата.

За контакти – Чавдар Ангелов, директор на музейния комплекс и български родолюбец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене