Свържете се с нас

Спорт

Нова спортна зала в Петрич

Публикувано

на

Изпълнени са три обществени поръчки за 455 398, 30 лв.

 Новата спортна зала на Петрич в близост до бъдещия градски парк е прехвърлена в собственост на Общината със заповед на областния управител от 04.10.2016 г., съобщават от Община Петрич. Към днешна дата общо ремонтираната площ на спортната зала възлиза на 2 222 кв. м., от които 1 348 кв. м. първи етаж и 874 кв м дейности по вертикалната планировка /прилежащ терен /на същата сграда. Изпълнени са три обществени поръчки на стойност 455 398, 30 лв.

В първата обществена поръчка Община Петрич възлага изпълнението на текущ ремонт в основната зала, включваща подмяна на покривна изолация и боядисване на носещата конструкция, и подмяна на дограмата, но само за фасадната част, включително и врати, само за основната зала. Сключеният договор с изпълнителя – „Растер Юг“ ООД за 106 569, 20 лв. е проверен от АДФИ и в доклада на инспекцията се записва, че актуваните количества са установени на място и няма констатирани нарушения.

Във втората обществена поръчка на Община Петрич, вече е заложен инженеринг, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните дейности в сградата. Сключен е договор с единствената фирма, подала документи за участие – „Екодин“ ЕООД на стойност 268 837, 06 лв. Всички строително-монтажни дейности, описани в тази поръчка са били предварителни, според изискванията на процедурата за инженеринг. В този смисъл, ако след одобряване на проекта и след предписанията на строителния надзор за изпълнение има дейности, които не са изпълнени, съответно същите не се разплащат, разясянват от общината.

В тази поръчка видно от техническото задание няма проектиране на стадион. Заложени са дейности свързани освен с основна зала и със съблекалните от западната страна, залата за борци, съблекални от източната страна, санитарни възли, технически и други помещения, стълбището откъм страната на бъдещия градски парк и вертикалната планировка около сградата, която включва прилежащи тротоарни и зелени площи. При тази обществена поръчка боядисване в основната зала не е извършено, не е и разплащано такова. Извършени са обаче дейности от първостепенно значение – мълниезащита, ВиК инсталация и ел. инсталация.

Дейностите в тази втора обществена поръчка включат освен това работа по вертикалната планировка около спортната зала – общо 712 кв. м. паважна настилка, 54 кв м външни стълбища и рампи и 108 кв м оформяне на зелени площи.

В обявената трета обществена поръчка Община Петрич възлага строителството по смисъла на ЗОП, като са описани и помещенията, в които следва да се извършват дейностите според инженеринга, за да бъде изпълнен цялостно изготвеният проект – вентилация и климатизация на основната зала, боядисване на стените на основната зала, оформяне на помещението за източни бойни изкуства и довършителни работи на съблекалните в източна част.

Сключеният договор е с фирма „Екодин“ ООД на стойност 79 992, 04 лв. без ДДС. Общата сума без ДДС по трите обществени поръчки възлиза на 455 398, 30 лв, което сочи, че сумата за 1 кв м е 204,95 лв.

E79 News

коментара

Новини

Септември изпусна домакинство

Публикувано

на

Септември (Симитли) загуби пореден домакински мач, този път с Миньор (Перник). Още в първата минута гостите откриха резултата с гол с глава.

През първите 15 минути гостите доминираха над домакините, но след това Септември заигра по-добре и в 25-та минута Марио Топузов изравни. До края на първото полувреме имаше още няколко положения пред вратата на Миньор.

Второто полувреме пак имаше домакински натиск и повече положения пред вратата на Миньор. Пропуски на Владимир Каптиев на два пъти и на Марио Топузов.

80-та минута се даде спорна дузпа за гостите, но вратарят Узунов спаси. Противно на логиката 89 –та минута след грешка на защитата перничани вкараха победния втори гол, въпреки голямото желание за игра на симитличани.

Стартов състав на Септември (Симитли): Узунов, Методи Илиев, Иво Иванов, Тунтев, Вакадинов, Кирил Домозетски, Веско Весков, Боби Божинов, Влади Гогов, Марио Топузов, Лъчезар Дафков (Владимир Каптиев, Борислав Хазуров, Лулейски)

коментара

Продължете с четенето

Спорт

Бербо се гласи за министър! Взе дипломата си за магистър от Спортната академия

Публикувано

на

След като приключи с футбола, Димитър Бербатов реши да се образова и да вземе диплома за висше образование.

По време на успешните си години като футболист нямаше време да ходи на лекции и да чете за изпити. Затова и ще се сдобие с дипломата си чак на 38 години.

Някога иска да направи своя футболна академия и се гласи да се заеме с управленска позиция.

„С тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана на чело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър. Трябва да се целим високо, но всичко с времето си. Впоследствие ще видя какво ще решавам. Но инструментите, които имам, в случая моята диплома, ще ми помогнат, ако реша да се занимавам с управление, или мога да поискам да съм министър. Мога и без нея най-вероятно, но няма да е 100% изпълнено всичко. Като се погледна в огледалото, и нещо няма да е както трябва.В момента всичко си е по местата“, обяви преди време нападателят, писа „Галерия“.

Като бил малък, си мислел, че стигне ли „Манчестър Юнайтед“, после ще се откаже, но сега е на друго мнение. Колкото може, ще играе.

Затова и все още не е обявил край на кариерата си, въпреки че измина година и половина от последния му пристан в Индия.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ