Свържете се с нас

Спорт

Нова спортна зала в Петрич

Публикувано

на

Изпълнени са три обществени поръчки за 455 398, 30 лв.

 Новата спортна зала на Петрич в близост до бъдещия градски парк е прехвърлена в собственост на Общината със заповед на областния управител от 04.10.2016 г., съобщават от Община Петрич. Към днешна дата общо ремонтираната площ на спортната зала възлиза на 2 222 кв. м., от които 1 348 кв. м. първи етаж и 874 кв м дейности по вертикалната планировка /прилежащ терен /на същата сграда. Изпълнени са три обществени поръчки на стойност 455 398, 30 лв.

В първата обществена поръчка Община Петрич възлага изпълнението на текущ ремонт в основната зала, включваща подмяна на покривна изолация и боядисване на носещата конструкция, и подмяна на дограмата, но само за фасадната част, включително и врати, само за основната зала. Сключеният договор с изпълнителя – „Растер Юг“ ООД за 106 569, 20 лв. е проверен от АДФИ и в доклада на инспекцията се записва, че актуваните количества са установени на място и няма констатирани нарушения.

Във втората обществена поръчка на Община Петрич, вече е заложен инженеринг, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните дейности в сградата. Сключен е договор с единствената фирма, подала документи за участие – „Екодин“ ЕООД на стойност 268 837, 06 лв. Всички строително-монтажни дейности, описани в тази поръчка са били предварителни, според изискванията на процедурата за инженеринг. В този смисъл, ако след одобряване на проекта и след предписанията на строителния надзор за изпълнение има дейности, които не са изпълнени, съответно същите не се разплащат, разясянват от общината.

В тази поръчка видно от техническото задание няма проектиране на стадион. Заложени са дейности свързани освен с основна зала и със съблекалните от западната страна, залата за борци, съблекални от източната страна, санитарни възли, технически и други помещения, стълбището откъм страната на бъдещия градски парк и вертикалната планировка около сградата, която включва прилежащи тротоарни и зелени площи. При тази обществена поръчка боядисване в основната зала не е извършено, не е и разплащано такова. Извършени са обаче дейности от първостепенно значение – мълниезащита, ВиК инсталация и ел. инсталация.

Дейностите в тази втора обществена поръчка включат освен това работа по вертикалната планировка около спортната зала – общо 712 кв. м. паважна настилка, 54 кв м външни стълбища и рампи и 108 кв м оформяне на зелени площи.

В обявената трета обществена поръчка Община Петрич възлага строителството по смисъла на ЗОП, като са описани и помещенията, в които следва да се извършват дейностите според инженеринга, за да бъде изпълнен цялостно изготвеният проект – вентилация и климатизация на основната зала, боядисване на стените на основната зала, оформяне на помещението за източни бойни изкуства и довършителни работи на съблекалните в източна част.

Сключеният договор е с фирма „Екодин“ ООД на стойност 79 992, 04 лв. без ДДС. Общата сума без ДДС по трите обществени поръчки възлиза на 455 398, 30 лв, което сочи, че сумата за 1 кв м е 204,95 лв.

E79 News

коментара

Спорт

Успешно завърши вторият Приятелски футболен турнир на Фондация Българска Памет

Публикувано

на

19 юли 2019 г., Банско. 90 деца от България и Северна Македония се впуснаха в надпреварата за купата на Фондация Българска Памет в Банско. Приятелският футболен турнир е по инициатива и с финансиране на ФБП, като част от дългогодишната стратегия и инвестиции на Фондацията за сближаване на младежите от двете страни на границата.

Второто издание на турнира започна с бурни овации и много настроение и завърши с красиви голови попадения, спортсменско поведение и с впечатляващ финален мач.

Турнирът се проведе на 18 и 19 юли, като в него участват отбори от Якоруда, Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Македонска Каменица и Белица. В последния мач от надпреварата един срещу друг се изправиха отборите на „Македонска Каменица 1“ и „Македонска Каменица 2“, като за купата на Фондацията се пребориха младите футболисти от „Македонска Каменица 1“, а на трето и четвърто място се класираха съответно отборите на „Долно Дряново“ и „Македония 4“.

Двудневният приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация Българска Памет за трансгранично сътрудничество с Република Северна Македония. Сред последните проекти, организирани от Фондацията и насочени към европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата са посещението на Европейския парламент на младежи от С. Македония, семинарът по „Иновации, прогрес и дигитален свят“ за над 250 младежи от Струмица и Делчево, образователни екскурзии и семинари в София, съвместни празнични чествания и инвестиции в доизграждането на един от най-големите храмове в РС Македония, който ще бъде открит съвсем скоро с подкрепата на д-р Милен Врабевски.

Фондация „Българска памет“

Фондация „Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.

коментара

Продължете с четенето

Спорт

Честито! Футболния отбор на ОбУ „Христо Ботев“- село Долно Дряново спечели 3-то място на Международния футболен турнир Банско 2019г.

Публикувано

на

Футболния отбор на ОбУ „Христо Ботев“- село Долно Дряново спечели 3-то място на Международния футболен турнир Банско 2019г.

Днес организираният и финансиран от Фондация „Българска памет“ турнир завърши второто си издание, в което участваха 10 отбора от Северна Македония и България, а участниците бяха над 100 деца.

Преди финалната класация футболният отбор на ОбУ ‘Христо Ботев“ – Долно Дряново изигра 4 мача. С три победи и една загуба отбора на Рахим Арнаудов  се класира втори в групата след постигнатите резултати:

Долно Дряново -Доспат 4-1, Долно Дряново – гр.Делчево /С.Македония/ 2-ри отбор 9-2, Д. Дряново – гр. Делчево първи отбор 7-2, Д. Дряново – Македонска Каменица 1-4.

С бурни овации и отлично настроение бе открито миналият ден второто издание на Приятелския футболен турнир на Фондация Българска Памет по инициатива и с финансирането на д-р Милен Врабевски.

Повече от 100 деца от България и Македония се впуснаха в надпреварата за купата на Фондацията в Банско.

Инициативата бе част от дългодишната стратегия и инвестиции на д-р Милен Врабевски за сближаване на младежите от двете страни на границата.

Първият ден от приятелското съревнование приключи с красиви изпълнения, спортсменско поведение и невероятни голове, на които Лео Меси и Кристиано Роналдо може само да завидят.

Турнирът се проведе между 18 и 19 юли, като в него тази година участваха отбори от Якоруда, Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Македонска Каменица и Белица.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ