Гост на община Кресна ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г., г-н Маурицио Ферери

На 19.04 и 20.04 2019 г. (петък и събота) гост на община Кресна ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 г., г-н Маурицио Ферери. Г-н Ферери е специалист по маркетинг на традиционните продукти, член на Италианската федерация на готвачите (Federation of Italian Chefs; http://www.worldchefs.org), на Международния институт на дегустаторите на кафе (Istituto Internazionale Assaggiatori Caffè) и председател на българския клуб на Associazione Italiana Sommelier (Италианска асоциация на сомелиерите).

Визитата е по покана на „Лозаро-винарско сдружението Керацуда, община Кресна“ и сред основните теми за обсъждане ще бъдат инстуционалното укрепване на сдружението, развитието на лозарството и винопроизводството от сорта „Керацуда“ (уникален сорт грозде, който вирее единствено в региона на Кресна), търсене на възможности за побратимяване на община Кресна с общини в Южна Италия, регионално развитие и др.

След официалната среща с кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, която ще се проведе от 13:00 до 14:30 часа на 19.04.2019 г, г-н Ферери ще се срещне с представители на ресторантьори, хотелиери и производители на био продукти в Кресна и региона, за да им предаде своя опит в правенето на успешен бизнес. На срещата г-н Ферери ще разкаже и много полезни и интересни неща за сомелиерството; за виното; за това как да разпознаваме доброто вино и как да откриваме неговите качества и т.н.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене