Училища от цялата страна могат да кандидатстват за международно признатата програма “Бъди вдъхновяващо училище!”

От 16 април 2019 г. училища от цялата страна могат да кандидатстват и да получат лиценз към Международната награда на херцога на Единбург – България (накратко Наградата) в пролетната кампания  на Наградата – “Бъди вдъхновяващо училище!”.

Придобивайки лиценз за независим оператор на престижната международна програма, училищата ще получат достъп до изпитаната методология на Наградата, която развива лидерски умения чрез неформално образование. Програмата дава добавена стойност на образователния процес, като сертифицира всички знания и умения, придобити в извънкласните дейности и утвърждава училището като привлекателно място и среда за развитие на младите хора. В основата на програмата стои развитието на лидерски умения у младите хора,  с цел постигане на по-устойчиво развитие на образователната система и позитивна среда за реализация.

До 20 май всяко училище и организация в България има възможност да заяви желанието си да стане  независим оператор в Наградата чрез попълване на онлайн форма тук. След разглеждане на кандидатурите, одобрените училища преминават процедура по лицензиране, а техни учители и служители – обучителен курс за Лидери.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене