Великденски празници в Банско

На гражданите и гостите ще бъде предложена богата програма, която започва с Великденското тържесто „Христос Воскресе – светлина, любов и мир на всички ни донесе!“, с участието на малките артисти от „Театрална студиа“ към читалище „Никола Вапцаров“; Школата по религия в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”, с преподавател Марияна Думанова и Школата по музика, с ръководител Марин Бърдарев.

Заповядайте на 24.04. 2019г. от 17:30 часа в Посетителски информационен център.

На следващия ден – 25 април – Велики Четвъртък от 11:00 часа във Велянова къща – „Със слънце замесен е хлябът“ – народна традиция по Великден – Да знаем, да помним, да предаваме – месене на ритуални хлябове и боядисване на Великденски яйца с природни багрила. Съвместна проява на Музеен комплекс Банско, читалище „Никола Вапцаров“, с участието на децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” и Средно училище „Неофит Рилски“.

Голямато празнично събитие, по случай светлите празници, ще се състои на 28 април от 11:00 часа на централния площад в града. Великденският концерт е с участието на народната певица Ива Давидова, а традиционното състезание за най-здраво Великденско яйце ще се проведе по време на концерта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене