ОГРОМЕН УСПЕХ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ТРЕТО ОУ В МЕЖДУНАРОДЕН КУЛТУРЕН ФОРУМ

Невероятните ученици от иновативното Трето ОУ – с поредни ТРИ МЕЖДУНАРОДНИ ОТЛИЧИЯ!

Невероятните успехи на талантливите ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“ продължават и през тази седмица.

Снежана Костадинова – VII Б клас, Станимира Василева – V Б клас и Иван Занев – VII А клас, постигнаха три международни отличия в конкурса Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“ – Литературно творчество и художествени творби.

Снежана зае ВТОРО място в категория „Приложно-декоративни творби и проекти“ със своята творба – керамична реплика на иконата на Св. Теодор Стратилат, Станимира е наградена със СПЕЦИАЛНА НАГРАДА от конкурса за своето стихотворение „Симеон“, а Иван постигна ТРЕТО място в категория „Графика/Рисунка“ с рисунката си „Архитектурата на Велики Преслав“.

Ръководители на учениците бяха г-жа Караилиева, г-жа Ламбова и г-н Халачев.

Участниците в конкурса тази година бяха от цяла България, Великобритания, Швейцария, Австрия, Молдова, Чехия, Франция, Украйна, Северна Македония и др.

Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. Организатори са: Община Велики Преслав, АМ „Велики Преслав“, НЧ „Развитие1874 г.“ и др.

Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

Специфичните цели са:

  1. Насърчаване на интерес у младото поколение към културно – историческото наследство на Велики Преслав и мястото на българската писменост и култура във формирането на европейската и световна култура.
  2. Организиране форум и конкурс за изява на ученици в областта на историята, литературата и изкуството.
  3. Включване на ученици от българските училища от Европа и света за насърчаване на интереса им историята и културата на България и чувство за принадлежност към родината. Опазване чистотата на българския език и съхраняване на родовата памет.
  4. Включване на ученици от небългарски училища от България и чужбина с цел запознаване и популяризиране на българската история и култура. Създаване на приятелски връзки между български и чуждестранни ученици.

Само за м. април талантите на Трето ОУ постигнаха 6 отличия в международни конкурси, което е изключителен успех за децата и училището!

Поздравления за учениците и техните ръководители!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене