ЕКСКЛУЗИВНО!!! Гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ с нов голям успех!!!

ПМГ „Яне Сандански“ спечели поредния си бележит успех в областта на химията и опазването на околната среда като доказаха, че елитното школо вече е център в областта на тази наука

Дванадесетокласниците Надя Гадирова и Caлина Хаджиева завършиха с пълни шестици, а Иван Аратинов завърши с оценка 5.75.  С това имаха основен принос на второ място за отбора на област Благоевград на една от най-силните и авторитетни надпревари в областта на областта на природонаучната дисциплина – Националното състезание по химия и опазване на околната среда „Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”. Това се случи в компанията на близо 140 ученици от цяла България, които в Панагюрище мериха сили, за да докажат  задълбочени знания, при което отборът от крайния Югозапад остави да бъде изпреварен само от тима на един утвърден център като Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“. Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Пазарджик, под патронажа на кмета на община Панагюрище.

Състезателната програма се проведе вчера – 13. април в рамките на 5 часа в сградата на местното СУ „Нешо Бончев” по време на които момчетата и момичетата от крайния югозапад на родината ни. Днес само преди броени часове станаха ясни резултатите след проведената проверка от авторитетна комисия, а ТОП ПРЕСА имаше привилегията първа да разбере радостната новина за нашия град и ПМГ „Яне Сандански“.

Националното състезание по химия и опазване на околната среда предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазването на околната среда. Освен това осигурява условия за проверка и оценка на постиженията на учениците и формиране на увереност при участието им в състезателни прояви. Надпреварата, която по тежест се явява с почти еднаква тежест с Националната олимпиада, дава възможност на учителите, училищата и регионите в страната да сравняват на национално ниво обективно измерени постижения в областта. Не на последно място състезанието проверява постигането на държавните образователни изисквания за учебно съдържание и целите на обучение по химия и опазване на околната среда, а със своите резултати възпитаниците на ПМГ „Яне Сандански“ показаха, че са не само в крак с всички изисквания на Министерството на образованието, но и защитават водещата позиция на школото в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене