И още за протестите в Гърмен! Какво точно искат хората там!

Незабавно асфалтиране на пътя  Гърмен – Марчево Огняново,  поискаха на организиран в социалните мрежи протест гневни жители на гърменските села Огняново, Гърмен и др.

Протестът  бе заради изключително лошото състояние на пътя към курортното село Огняново който води и до различните туристически и балнеоложки  дестинации в цялата община.

По този път през почивните дни пътуват много хора от цяла България и си трошат колите в огромните като кратери, които буквално са зейнали в асфалта.

 Протестиращите хора се събраха пред древния град Никополис ад Нестум много преди 13 часа  за който час бе насрочен спонтанния протест.

За жалост обаче, очакванията, че към протеста и искането за незабавно асфалтиране на натоварения участък ще се включат повече жители от селата Гърмен, Огняново, Марчево, Рибново, Осиково, Скребатно, Балдево, Дебрен и др. не се оправдаха, но пък похвалното бе, че макар и малко протестиращите бяха все млади хора. Въпреки, че протеста не бе заявен в общината и протестиращите бяха без разрешение за провеждането му, полицаите от РУП Гоце Делчев си бяха на мястото и охраняваха мероприятието.

Събралите се хора  изразиха гнева си  и затова, че въпреки, че са си платили винетките, държавата и АПИ  неглижират проблема въпреки, че са длъжни да им осигурят нормално и безопасно предвижване, без да рискуват живота и превозните си средства ежедневно.

Те заявиха, че настояват по най-бързия начин целия участък до Огняново, който е около 3 км да се асфалтира, а не да се кърпи  всяка година и на другата, дупките отново да се отварят още по -големи.

От община Гърмен уточниха, че пътя към който имат справедливи претенции протестиращите  не е общински и се поддържа от АПИ.

Изпращани са били, многобройни писма и от РУП Гоце  Делчев за необходимостта от асфалтиране на въпросния пътен участък, който заради дупките крие реална опасност от ПТП-та, но получаваните отговори били, че когато има пари тогава ще бъде асфалтиран. И  институциите и жителите на община Гърмен се надяват, че след направените кадрови промени в АПИ, новото ръководство ще  обърне сериозно внимание на проблема.

„Пътищата в цялата страна са ад, ама винетките – задължителни! Всяка седмица ми се налага да минавам по този път, ужасен е, просто караш не на зиг – заг, ами на не знам какво! Дано се вземат мерки, не само там, а навсякъде! Нелепо е да плащаме луди пари за винетки и застраховки и да караме по такива пътища, коментира във фейсбук читател на Топ Преса, който също се солидаризира с протестиращите“.

 

     

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене