В неделя в 10.00 в Брежани излизат навън, за да почистят

Да съберат всички боклуци, които е разпиляла зимата, да прочистят сухи треви и клони, да махнат всичко, което е грозно и пречи.

Кметът на селото Благой Стефанов е осигурил от общината всичко необходимо за традиционното в Брежани Великденско почистване. „Излизаме в 10.00 часа, има да чистим в двора на черквата, около кметството, в парка, край детската градина и в училищния двор… има ръкавици и чували, от общината никога не са ни отказали, и тази година има осигурени трева, цветя, боя, за обогатяване на зелените площи и цветните алеи, за освежаване на огради, пейки, катерушки“, казва кмета Благой Стефанов, който пръв ще излезе в неделя да чисти.

И се надява повече и повече хора да са навън и да са част от инициативата, в интерес на всички – чистото и зеленото в Брежани.

 „Една неделя няма да ни стигне. Сега започваме, ще продължим и следващата събота-неделя с боядисване, озеленяване, засаждане. За Великден да е чисто и свежо.

За Великден ще са дадени и поощренията за най-работливите, за най-активните в кампанията по почистване“, загатна кметът Благой Стефанов. Ще има нови пейки за най-добре почистените места. А ако навсякъде е толкова чисто и хубаво, като за награда, той лично се ангажира да изработи пейки за навсякъде. Но като начало – приканва всички да се включат във Великденското почистване в неделя

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене