Свържете се с нас

Анализи и Коментари

62-годишната рускиня Светлана Мелникова, след като бе блъсната от джипа на общинския съветник поиска думата за случилото се

Публикувано

на

62-годишната рускиня Светлана Мелникова, която преди 3 дни претърпя тежки операции в санданската болница, след като бе блъсната от джипа на общинския съветник, строителния предприемач Евгени Панайотов, поиска думата в „Струма”. Ето какво разказа Св. Мелникова от болничното легло, след като претърпя в един ден операции на глезен, подбедрица и рамо:

“Аз съм силна жена и няма да се предам. Това, което преживях, не го пожелавам на никого. Ако Евгени не ни лъжеше през тези години, че ще отстрани проблема с течовете в жилището ни, което закупихме от него, а си свършеше отговорно задълженията, нямаше да се стигне до това положение, в което съм сега.

Купихме два едностайни апартамента от Евгени Панайотов, които съединихме в един. Строителството на единия ни апартамент се оказа толкова лошо, че постоянно има течове на вода по стените. От три години мъжът ми живее постоянно в Сандански в новото жилище, аз идвам периодично за по няколко месеца. От лампата ни капе вода буквално върху телевизора. С това е запознат и Иван, който е технически отговорник на кооперациите. Историята с този проблем е известна на всички там. Евгени ни казва непрекъснато, че много иска да ни помогне, но не знаел причината за проблема. Казах му, че Иван е идвал в апартамента и е установил откъде идва всичко. Но той се подиграва с нас в продължение на тези 3 години, казва ми: “Какво искаш, когато вали дъжд, ти се наводнява, но когато не вали, нямаш проблем”. При положение че техническият отговорник Иван му каза, че знае откъде идва аварията, пак нищо не се прави…

Това е нов дом, за 47 000 евро сме купили двата едностайни апартамента на карабина, и да ни тече от таваните, това не е нормално. Плащахме си по 58 лв. месечна такса за чистачка и пазач, както ни е казано, но от януари месец насам спряхме да му плащаме. Последно се оправдаха с Калинка Шулц, която живее над нашето жилище от няколко месеца. Та тази жена живее едва отскоро над нас, а моят проблем е от 3 години. Ние проверихме въпреки всичко и нейния апартамент, но оттам нямаме теч. Непрекъснато ме прехвърлят и си търсят някакви оправдания, само и само да не ремонтират, но иначе обещават.

Сега реших да напиша писмено в два екземпляра за проблема, за да имам доказателство, а не само приказки. Евгени побесня, след като отидох в СПА центъра в сряда, за да поискам официална среща с него в офиса му в конкретен час и ден. Бях си включила телефона, за да запиша и целия разговор помежду ни за доказателство, като уведомих и него за това. Тогава той се ядоса и ми счупи телефона, като го удари в земята за това, че си търся правата. След това тръгна да излиза навън от СПА центъра, качвайки се в джипа си, за да се отърве отново. Аз обаче отворих неговата врата на колата, казвайки му, че искам официална среща  в офиса му, той я затвори и запали колата. Тогава отворих задната врата, опитвайки се да стигнем до консенсус. Той обаче слезе да ме изблъска, без да се усети, че колата му работи. В този момент джипът тръгна назад и ме помете.

Някои неща ми се губят в паметта от случката, но полицаят ми каза, че на камерите се вижда как лексусът на Евгени ме е блъснал, а аз съм паднала. Но си спомням, че когато паднах, си помислих, че ръката ми е откъсната, това чувство беше ужасно.

Може би това, което ми се случи, е божията воля, за да може най-накрая да се намери възмездие за този човек. Евгени не е бизнесмен, не е джентълмен, той дори не е човек. До този извод стигнах, след като 3 години го молим да отстрани проблема от некачественото строителство в апартамента ни, който купихме от него и е построен от фирмата му.

Във вторник ще отидем със съпруга ми да подадем жалба срещу Евгени Панайотов в полицията, имаме час. Ще си извадя медицинско и ще си търся правата докрай. Записите с видеоразговорите ще ги предоставя където е необходимо от въпросния ден с инцидента.

Най-страшното в момента е, че аз съм цялата раздробена и в железа. Купихме в Сандански апартамента, защото имам остеопороза и за да си помогна на здравето, да се погрижим за нашето спокойствие и здраве със съпруга ми, а пък с тези тежки травми сега се влоших”, заключи Светлана Мелникова, която още е в шок от преживения ужас.

Евгени Панайотов

Джипът на Е. Панайотов, който потегли сам между една от кооперациите и СПА центъра му

Изкъртените контакти, ключове за осветление, лампа и камера от коридора на съседката Калинка

 

ДИЯНА ПОПОВА

struma.bg

коментара

Анализи и Коментари

Митът „Крибул“ рухна!

Публикувано

на

ЛЕЧИТЕЛИТЕ ОТ РОДОПСКОТО СЕЛО СЕ ЗАХВАНАХА СЪС ЗЕМЕДЕЛИЕ!

СБЪДНА СЕ МЕЧТАТА НА БАБА ХАВА, БАБА ЮЛИЯ ИЛИ „КРИБУЛСКАТА ВАНГА“ – НЯМА ТУРИСТИ, НЯМА ЗОР, СЕМЕЙСТВОТО И СЕ ЗАХВАНА ДА ГЛЕДА ЯГОДИ!

ДАТАТА Е 12.09.2013 г. КАРБОВСКИ НЕ Е ЧУЛ ЗА КРИБУЛ! ТОП ПРЕСА БЕШЕ ПЪРВАТА МЕДИЯ КОЯТО НАПРАВИ РЕПОРТАЖ ЗА БАБАТА КОЯТО ОТ МАГАРЕ СЕ ЯХНА НА СКЪП ДЖИП ПРАВЕЙКИ ПАРИ ОТ БОЛКАТА НА ХОРАТА! 

Това което толкова години ви говореше Топ Преса се сбъдна. Митът наречен „Крибул“ и индустрията за „лечение“ на болни свърши. Проверка на наши репортери в родопското село, прочуло се с лековитият камък в местността „Скрибина“, установи че напливът на туристи, желаещи да изпробват „тайнстевата сила“ на камъка е спаднал драстично и стига почти до нулата. Причината за това, която всичики местни визират е самозабравянето на семейството на шаманката Баба Юлия или Баба Хава, които превърнаха местността в бащиния и частна собственост. Случаят със лековитият камък, тръгна именно от сайта на информационна агенция www.toppresa.com, които направихме една стара легенда популярна в България и по света. Напливът който нашите поблукации създахова към Крибул, започна най – нагло да бъде осребряван и превърна семейството на баба Юлия в млади милионери, коментират местните. Наглостта на сина и Иван Земеделски, стигна до там да си купи „Хамър“ за петдесет бона на гърба на болката на хората. Недеволни „пациенти“, облекчени но само финансово, започнаха да пишат по социалните мрежи и до нас, че семейството на баба Юлия ,само ги щави с пари и не са видели лек от тях. Когато Топ Преса написа и това, бяхме обвинени в „рекет“ от журналистът Мартин Карбовски, нарачен в района „Мартин Крибулски“, който в две предавания се постара да направи луда реклама на бабата и нейната дейност, видимо стимулиран от очарователната и „харизма“. Тълпи с народ се източи след като Карбовски я рекламира в национален ефир, зцапочнаха да викат на баба Юлия – „Крибулската Ванга“, с извинение че петним името на петричката светица.Хава в много медийни интревюта, обяви че живее много натоварено, не може да търпи болката на хората идващи за лек при нея и пожела уж да я оставят на мира. На ден сина и извозваше в прекия и буквалния смисъл стотици хора, порвярвали на мита че баенето на бабата и камъка ще им донесат лек. Уви! Вече повече от две и половина години от истерията в Крибул е пусто. Хора на идват, семейството на баба Юлия се захвана  да гледа ягоди, щото Хаемъра гори много…

От благодарността на хората сина на Баба Юлия от Крибул подкара „Хамър“ за 50 000 лева!

Защо ги няма хората в Крибул? Разочаровани или излекувани? Вие как мислите уважаеми читатели? Нас определено ни е яд, щото няма кой да рекетираме, но извъш иронията и сарказма, искаме да припомним че само ние предупреждавахме че легендата се опорочава. Че някой най – нагло ака върху мистиката и окултното и това е сина на бабата Иван Земеделски, който подкара скъпи возила, който превърна интересната история в мания и древна мистичност в правене на много пари. Длъжни сме да отчетем че ви предупредихме, уважаемо семейство Земеделски, смеем се и се забавляваме когато от злоба че секнаха паричките ни наричате „Пор Преса“. Да, „Пор Преса сме“, щото воним. Воним защото рием в лайната ви които сами изсрахте въху свещения камък. Сега колкото и да ви е яд, втори Карбовски няма да се намери, няма да се намери… Защото вече няма кой да ви повярва?

БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ!

МЕДИЯТА НИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ВОДИ ВОЙНА С ПОДОБНИ ИНДИВИДИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! ВРЕМЕ Е ДА ИЗОБЛИЧИМ ШАРЛАТАНИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ПАРИ И ЖИВЕЯТ ОХОЛНО НА ГЪРБА НА ХОРСКАТА НАИВНОСТ ИЛИ БОЛКА!

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРУГА ШАРЛАТАНКА, „ЯСНОВИДКА“ ТОЗИ ПЪТ В РАЙОНА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Съпругите на полицаите, осъдени заради Чората: Семейството му ни притиска и унижава

Публикувано

на

В студиото на bTV гостуваха съпругите на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората благоевградски полицаи, Светла Иванова – съпруга на Иво Иванов, Биляна Коцакова – съпруга на Мирослав Писов, Нели Механджийска – съпруга на Борислав Механдийски, и Веселина Чобанова – съпруга на Георги Калинков.

Те признават, че от две седмици не са виждали съпрузите си, като са имали право на едно свиждане досега. Жените протестират срещу действията на обвинението, убедени са, че съпрузите им са невинни и са твърдо решени да се борят истината да излезе наяве.

„В нито един момент нито ние, нито съпрузите ни, сме очаквали такъв изход на този казус. Тук хората могат да видят какъв е резултатът от последните промени в НПК, който предвиди тази възможност преди да бъдат обявявани решенията на последната инстанция първо да бъдат привеждани в изпълнение, защото прокурорите са затруднени в това да издирят извършителите на тежки престъпления. Е, първите наречени от Върховен (касационен) съд умишлени убийци като цяла организирана група, осъдени като един човек за нещо, което не са извършили, по този текст, по най-унизителен за достойнството на човека начин, беше приведена в изпълнение тази присъда“, обясни Биляна Коцакова, която е и юрист. „За всички е видно, че политически това дело е използвано, че правораздаването беше политически насилено в случая“, каза тя по повод думите на съпруга си Мирослав Писов, че това е решение на групата на Лозан Панов. По думите ѝ, още в самото начало на случая е имало една огромна лъжа – че Ангел Димитров е бил спукан от бой. „Няма такова нещо“, категорична беше тя.

Четирите жени в един глас заявиха, че съпрузите им никога за тези 14 години не са споделяли, че се чувствали виновни за смъртта на Чората. По думите им, нараняванията по Чората са били единствени четири удара по гърба, които са окачествени като „лека телеса повреда“ и не биха могли да доведат до смъртта му. „Как ще поведат оттук нататък ръководителите на МВР полицаите, как ще поведат подобни акции, как ще излязат на работа при положение, че този тук е заседнал в сърцата на всички? Как техните семейства ще изпратят мъжете си, синовете си за задържане на криминално проявен човек? И в един момент тия хора, връщайки се от арест, от операция, те отиват след 14 години в затвора като убийци“, попита Веселина Чобанова. „В същото време хората като нас, редовият полицай, близки и роднини, събирайки се на протест или вървейки на работа, ние се свиваме, защото тия криминално проявени хора оказват натиск върху нас, оказват натиск върху хората на протеста, които се явиха да си кажат мнението. Мачкат, унижават полицаите в момента“, заяви тя и посочи, че натискът идва от „близките на прословутото семейство“. 18-годишната дъщеря на Иво Иванов тази година завършва училище. Тя отказва да празнува без баща си. Семейството е направило постъпки той да бъде освободен за бала. „Чакаме да ни върнат отговор. Дори и за няколко часа“, каза Светла Иванова.

Съпругите вярват, че мъжете им няма да излежат пълните 7 години затвор и че истината накрая ще излезе наяве.

Припомняме, че петимата благоевградски полицаи са в Бобовдолския затвор със 7-годишна присъда, дадена им от 3 съдийки от ВКС за това, че преди 14 г., при акция по задържането му, са причинили смъртта на Ангел Димитров-Чората.

При операция „Респект” през 2005 г. петимата полицаи са изпратени да задържат Чората. Минути след ареста той умира. Близките му твърдят, че е убит от бой, а униформените – че смъртта се дължи на позата му при ареста и на сърдечни проблеми.

След 14 години и серия дела бившите полицаи научиха от медиите, че влизат в затвора.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ