„Просвета“ с одобрени учебници от 1. до 10. клас

„Просвета“ вече има одобрени учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, след като оценителските комисии на Министерството на образованието и науката (МОН) дадоха днес максимална оценка за всички нови учебници на издателската група за 4. и 10. клас. Оценителите одобриха както печатните издания, така и електронните им варианти. За пръв път десетокласниците ще имат възможност да учат и по електронни учебници, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

В процедурата за нови учебници за 4. и 10. клас „Просвета“ отново представи най-много заглавия за оценяване.

„Предлагаме два пълни комплекта по всички предмети за 4. клас – „Голямото приключение“ на „Просвета Плюс“ и „Чуден свят“ на „Просвета – София“ – уточни Кина Андреева, главен редактор на издателската група. – Същите авторски колективи създадоха и учебниците за 1., 2. и 3. клас, които се превърнаха в най-предпочитаните от учителите в цялата страна. Те имат вече и международно признание – поредицата „Голямото приключение“ с логото на „Просвета Плюс“ бе отличена с наградата за най-добър комплект учебници в Европа на Международния панаир на книгата във Франкфурт. На същото равнище е и„Чуден свят“ – другата ни поредица учебници за началния етап.“

Извън двата комплекта за 4. клас „Просвета“ предлага за 4. клас и по един учебник по чужд език – английски, немски и руски.

За 10. клас издателската група създаде 15 проекта по всички изучавани предмети, като по някои от тях има по два учебника, дело на различни авторски екипи. Те са с логото на „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и „Просвета Плюс“ и според оценителите на МОН напълно съответстват на новите учебни програми.

След одобрението от МОН идва вторият важен етап – учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават през следващата 2019/2020 учебна година. За да получи оценка „приложим“, един проект трябва да събере най-малко 50% подкрепа.

„Просвета“ гарантира, че ще достави на училищата всички печатни учебници в сроковете, определени от МОН.

Новите учебници за 4. и 10. клас на „Просвета“ разгледайте ТУК и ТУК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене