Десетокласниците на Ибрахим Кадриев от училището в Рибново чистиха не регламентирано сметище и посяха над 150 фиданки на възлови участъци на пътя Рибново –Осеново

Послучай,, Седмицата на гората,,днес  се проведе поредната  инициатива съвместно със Държавно горско стопанство – Гърмен и Средно училище,, Йордан Йовков,, в село Рибново.

Инициативата бе предвидена да се вмести в „Седмицата на гората“ но  поради лошите метеорологични условия и факта, че учениците бяха във пролетна ваканция, бе рено именно днес  да бъде извършено плануваното залесяване , коментираха от  училището .

Така , директора на СУ,, Йордан Йовков,, Манчо Джуркин, ученици от 10-ти клас и техния класен ръководител Ибрахим Къдриев бяха извозеви  с училищния автобус по протежението нановия път,, Рибново – Осеново и  съвместно с горските служители от ДГС -ГЪРМЕН предприеха  най -добрия вариант  относно залесяването а именно  да се засадят фиданки  на  възловите участъци по пътя, където има свлачища, за да се укрепят и облагородят въпросните  участъци.

„Всички сме свързани, заинтересовани, пътуваме по този път,който нашите управници  оставиха да се руши за съжаление. Боли ни  всички и затова  нека покажем на управниците и обществото, че заедно можем да си решим проблемите.“ Коментираха учителят Кадриев и директора на школото Манчо  Джуркин .

По време на инициативата , учениците почистиха и едно неочаквано появило се  нерегламентирано сметище от изхвърлени от безотговорни хора боклуци, направиха се тераси, после съответно дупки и горските служители показаха как се засаждат фиданки. Това бе едно  предицвикателство и  интересно занимание за участниците в благородната инициатива  с която десетокласниците се справиха  акуратно и отговорно .

Така 3 възлови участъци със свлачища бяха укрепени и засадени на тях около 150 фиданки,, Акация,, . Госките служители и директора Денислав Шенгов поздравиха за добрата работа  младите залесители  като си обещаха   всяка година в „Седмицата на гората“ да провеждат залесителни акции  в още по- големи мащаби на територията на село Рибново .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене