В крак с модата! Бира „Брекзит“ заля пазара в Югозапада

От година парижани се хвалят, че в един от местните пъбове предлагат бира с многозначителното име „Брекзит“, информира БНТ.

Вече и в Благоевград могат да се похвалят, че са в крак с модата, защото бира „Брекзит“ има и у нас. Идва от малка, но иновативна фабрика в благоевградското село Стоб, а името преприемчивите собственици патентовали още през 2017 година.

Бирата „Брекзит“ се предлага само в кенове от 500 милилитра и е с доста специфичен вкус, защото има повече хмел.

Антония Сукалинска: Бирата се произвежда и доставя от Мездра, след което се излива в тези контейнери. Следва обработка, която трае около 40 минути и кенчетата излизат опаковани и готови да бъдат доставени в магазините.

А името „Брекзит“ всъщност е резултат от правописна грешка, разказват собствениците на фабриката, които преди година и половина решили да патентоват бира, но с името – „Беркзит“.

Димитър Стойков, собственик на фабрика за бутилиране на бира: Бяхме шокирани, че всъщност ние сме регистрирали марката Brexit, а не Беркзит, както искахме, така получи се доста интересно. Решихме да я развием като бранд. Направихме една доста привлекателна опаковка с елементи от Биг бенд, английското знаме и така всичко актуално.

Собствениците имат планове да продават бирата и на английския пазар. Преди това обаче ще изчакат отзивите на британските туристи, които това лято ще дойдат на българското Черноморие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене