Дъждовен четвъртък в Югозапада

Ще бъде тихо с минимални температури между 5° и 10°. Днес въздушната маса ще се задържи неустойчива, облачността – предимно значителна, около и след обяд – купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони в Източна България, придружени и с гръмотевична дейност. Преобладаващите максимални температури ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане още малко ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик от Георги Цеков Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е облъчно, дъжд с гръмотевици и максимална температура до 19°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, на места интензивни. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12-15°. Температурата на морската вода е 11-12°. Морето ще е почти спокойно, в повечето райони с 1 бал вълнение.

Над планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, на височина над 2000 метра от сняг. На места в Родопите след обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В петък ще има временни разкъсвания на облачността, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове в отделни райони в Родопите и Източна България, придружени и с гръмотевична дейност. В по-голямата част от страната максималните температури ще останат под 20°, минимални – между 3° и 8°. През почивните дни ще бъде облачно.

В събота от юг-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат страната; значителни по количество ще бъдат в западната й половина.

В неделя валежите ще са главно в Южна и Източна България. Със североизточен вятър дневните температури ще се понижат и в неделя максималните ще бъдат предимно между 11° и 16°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене